Karate

2022.12.08. 11:27

Éremmel tért haza az Európa-bajnokságról a balassagyarmati karatés

Az ESKA-European Shotokan Karate Championship versenyt tavaly a koronavírus-járvány miatt elhalasztották az idei évre.

L.J.

Takács Csenge több versenyszámban is indulhatott

Forrás: Beküldött

Az Európa-bajnokságot végül 35. alkalommal a napokban megtartották Winterthur-ban, amelyen Takács Csenge – a Balassagyarmati Karate SE sportolója – a Magyar JKA Szövetség válogatott tagjaként Ifjúsági korosztályban (U16) lány kata versenyszámban ezüstérmet szerzett. Takács Csaba, a Balassagyarmati Karate SE elnöke és egyben a fiatal tehetség edzője elmondta, hogy a versenyen húsz ország, közel 392 versenyzője indult. Hozzátette, Takács Csenge ezenkívül több számban is indult, és az Európa-bajnoki ezüstérem mellett további sikereket ért el.

– A lány kumite versenyszámban a kilencedik helyen végzett. A junior női csapat kata kategóriában a negyedik helyet szerezték meg. A kadet (U18) lány kata versenyszámban kilencedik pozícióban zárt – mondta Takács Csaba. Hozzátette: A kumite és kadet versenyszámban a későbbi győztesektől kapott ki a nyolc közé kerülésért.

Az egyesület elnöke továbbá közölte azt is, hogy az Európa-bajnokságon a Magyar JKA Szövetség válogatott tagjaként a Pásztói Shotokan Karate Klub sportolója, Komáromi Anna Réka ötödik helyezést ért el a felnőtt női kata versenyszámban, aki egyébként szintén tagja a junior női kata csapatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában