kosárlabda

2021.05.06. 16:28

Tetemes hátrányban várja a pénteki, hazai visszavágót az SKSE csapata

A pénteki zárt kapus találkozót a Sport Salgó Kft. YouTube csatornáján élőben tekinthetik meg az érdeklődők.

A tarjániaknak várhatóan hazai pályán sem lesz könnyű dolguk a Honvéd csapatával

Forrás: Nool

Fotó: B. L.

Nagy lendülettel kezdték a csapatok a Piros-csoport ötödik helyéről döntő pároscsata szerda esti első felvonását, ám a Sömenek révén eleinte még lelkesen válaszolgató tarjániak alig pár percig tudták csupán tartani a sokáig dobást sem hibázó honvédosok rohanós tempóját. A nyitó negyed derekától gyorsan nyílt az olló a felek között, a különbség a kisszünetre tíz, a második játékrész derekára pedig immár húsz pont fölé szökött.

Az 54–37-es állásról startoló harmadik periódusban eleinte felváltva hullottak a kosarak, bár a piros-feketék védekezésükön jócskán szigorítottak, akcióik továbbra is eléggé esetlegesek voltak. Az utolsó rövid pihenőhöz közeledve azonban úgy tűnt a mieinknek végre támadásban is sikerül elkapniuk a fonalat: Molnár, Joó, a zsinórban kilenc pontot bevágó Boinitzer, valamint Karanfilovszki találataival a kisszünetet egy 19–5-ös futammal foglalta keretbe, s öt perccel a zárás előtt három egységnyire közelítette meg a házigazdákat a Szabó-csapat.

Csakhogy a sorait 72–69 után gyorsan rendező Puskás-legénységnek a hátralévő időben megvolt az SKSE nagy sorozatára a maga még nagyobb válasza, s a végjátékban bemutatott – néhány „jó ütemű” játékvezetői ítélettel is megtámogatott – 19–3-as Honvéd-roham eredményeként a lefújásra szépen visszaállt a korábbi, tetemes differencia.

A tarjániaknak várhatóan hazai pályán sem lesz könnyű dolguk a Honvéd csapatával
Fotó: Nool

– Szomorú vagyok, hogy ilyen nagyarányú vereséget szenvedtünk, de már lassan én is úgy érzem, hogy pontot kellene tenni ennek a bajnokságnak a végére – nyilatkozta a találkozót követően Dániel Tamás, a megyeszékhelyiek klubmenedzsere. – Egyébként valóban sok külső tényező közbeszólt és emiatt is alakult így ez a találkozó, de már egy kicsit belefáradtam ebbe a szélmalomharcba. Természetesen mindezek ellenére az ötödik hely megszerzése a célunk, ami, valljuk be, eléggé nagy bravúr lenne ebben az esetben. De a fiúk megmutatták már korábban, hogy ha kell, azért néha tudnak küzdeni, harcolni. Remélem az utolsó bajnokijukon mindent kiadnak magukból, ami leginkább azért lenne fontos, hogy jobb szájízzel mehessenek egyet pihenni. A városi sportcsarnokban pénteken öt órakor kezdődő mérkőzéssel kapcsolatban még annyi: mi úgy gondoljuk, hogy nekünk minden szurkolónk, minden nézőnk, minden támogatónk fontos, nálunk nincs barna tálca, meg fehér tálca és senki nem sötétkék, meg világoskék. Ezért, mivel nem tudunk beengedni mindenkit, nem engedünk be senkit, vagyis a 2020-2021-es bajnokság utolsó meccse is zárt kapus lesz. Sajnálom, megértést kérek, remélem a következő szezont már nem árnyékolják be ilyen zavaró tényezők.

NB I/B, Piros-csoport, 5. helyért, 1. mérkőzés

Bp. Honvéd SE – Salgótarjáni KSE 91–74 (28–16, 26–21, 13–20, 24–17) Dózsa György út, v.: Nagy V., Bagi, Rózsavölgyi.

Bp. Honvéd: Takács D. 4/3, Szatmári 15, Kovács D. 6/6, Szentirmai 10, Stefán 16. Cs.: Kármán 5/3, Bea 2, Pintér 5/3, Tóth B. 5/3, Tanoh Dez 4, Tichov 19/6. Edző: Puskás Artúr.

Salgótarján: Herendic 4, Karanfilovszki 13/6, Boinitzer 14/9, Joó 7/3, Sömenek 11/3. Cs.: Bán 9/3, Molnár M. 4, Hajdu 2, Nshimba 8, Csépányi 2. Edző: Szabó Zoltán. Az eredmény alakulása. 4. p.: 14–9, 7. p.: 21–11, 14. p.: 37–22, 19. p.: 54–33, 23. p.: 59–40, 29. p.: 67–54, 35. p.: 72–69, 38. p.: 82–69.

Puskás Artúr: – Óriási gratuláció illeti a csapatot, minden dicséret, elismerés a játékosoké. Egy ennyire hányattatott szezon végén, ahol kevesen várták tőlük, hogy ne a kiesés ellen harcoljanak, fantasztikus emberi és sportolói kvalitásról tanúbizonyságot téve 17 pontos előnnyel várhatjuk a visszavágót a masszív salgótarjániak ellen, akiket közel három éve nem tudtunk legyőzni.

Szabó Zoltán: – Gratulálok a Honvédnak, pénteken megpróbáljuk 18 ponttal megnyerni a hazai mérkőzést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában