Országos Könyvtári Napok

2 órája

Országos Könyvtári Napok: hétvégén folytatódik a program Salgótarjánban

Színes programok csalogatják hétvégén is a könyvek szerelmeseit és az érdeklődőket a Balassi Bálint Könyvtárba. A hét utolsó napjain folytatódnak az Országos Könyvtári Napok eseményei a salgótarjáni bibliotéka szervezésében.

Veres Edina

Ahogy arról portálunk már beszámolt, Salgótarjánban is elrajtolt az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat. Ahhoz kapcsolódva a Balassi Bálint Könyvtár egész héten különböző izgalmas, színes programokkal kedveskedett az olvasóközönségnek és a látogatóknak a kezdeményezés témájához kötődően, amit idén A négy elem: Föld-Víz-Tűz-Levegő jelent. Természetesen az események sora a hétvégén is folytatódik, így október 5-én, szombaton 10 óra 30 perckor Négy elem túrához csatlakozhatnak a mozgás szerelmesei. A Hegyen-völgyön-tóparton fantázianevet viselő esemény résztvevői az Eresztvényi Látogatóközpontnál találkoznak, illetve onnan indulnak útjukra, amely a Középbánya-tóhoz, majd vissza vezet.

Országos Könyvtári Napok
Folytatódik az Országos Könyvtári Napok Salgótarjánban
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Díjkiosztót is tartogat az Országos Könyvtári Napok Salgótarjánban 

A fent említett időponttól a Mikkamakka Gyermekkönyvtárban színes családi programok kínálnak kikapcsolódási lehetőséget kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Vagány Vármegyei Verselő című online játék díjait, valamint az idei Könyvbarát díjakat 10 óra 30 perctől osztják ki ünnepélyes keretek között. Fél órával később a Csillaghúr együttes interaktív ajándékműsorral kedveskedik a díjazottak és a könyvtárlátogatók számára, akik 10 és 12 óra között egy, a gyógynövényeket, az aromaterápiát, vagy épp az egészségtudatos étrendet középpontba állító ismeretterjesztő programon is részt vehetnek.

Október 6-án, vasárnap 9-től 13 óráig komoly témáról emlékezhetnek meg a látogatók a Balassi Bálint Könyvtárnál, ahol történelmi totó, illetve a „Képek idézetek Aradi vértanúkról, Aradi vértanúktól” című megállító kiállítást is megtekinthetik az intézmény bejáratánál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában