Atlétika

3 órája

Bajnoki aranyat is elhoztak a nógrádi atléták a csapatbajnokságról

A SAC magasugrói bajnoki címnek örülhettek, a Vitalitás SE kalapácsvetői ezüstéremmel gazdagodtak.

Bakos László

Három magasugró is duplázott egy héten belül

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

Még az ősz közepére is maradt egy kicsi a pályaatlétikából. A hétvégén Nyíregyházán rendezték meg az utánpótlás korosztály ügyességi és gátfutó csapatbajnokságát. Nógrádot ezúttal is két U20-as csapat képviselte.

A balassagyarmati kalapácsvetők edzőjükkel, Fábián Gáborral
A balassagyarmati kalapácsvetők edzőjükkel, Fábián Gáborral
Forrás: Facebook

A Salgótarjáni Atlétikai Club nagyszerű magasugró műhelye több bajnoki címmel is büszkélkedhet egyesületi és diákolimpiai szinten is. Legutóbb – pár nappal a csapatbajnokság előtt – a diákolimpián is megvédte címét a Bolyai alakulata. Közülük hárman utaztak vissza Nyíregyházára, ahol a roppant erős székesfehérvári ARAK várt rájuk az impozáns csarnokban. A salgótarjániak azonban borították a papírformát, és 184,34 centis átlaggal, végül magabiztosan szerezték meg az aranyérmet. Az egyéni versenyt „megnyerő” Puskás Bence 194 centivel új klubcsúcsot ugrott, Czímer Dávid 184 centiig jutott, míg Kovács Ákos 175-re emelte az egyéni rekordját. A SAC magasugró csapata két éve, még az U16-os korcsoportban szerzett bajnoki címet.

A balassagyarmati Vitalitás SE kalapácsvetőinek mezőnyében három csapat sorakozott a dobóketrecnél. Fábián Gábor tanítványai végül 40,02-es átlaggal a második helyen végeztek. Az utóbbi évek legeredményesebb nógrádi atlétája, Imre Roland itt indult utoljára balassagyarmati színekben, hiszen tanulmányai miatt Szombathelyre tette át a székhelyét, ahol a neves Dobó SE-hez igazol. Az U20-as világbajnoki ezüstérmes dobó Nyíregyházán Imre Roland 54,37 méterig jutott, amivel egyébként a második lett egyéniben. Csernyik Benjámin 41,11 métert dobott, míg Deme Dominik 24,59-re javította egyéni csúcsát. Ezzel teljes lett az éremgyűjtemény, hiszen 2021-ben és 2022-ben aranyérmet szereztek a gyarmatiak, tavaly pedig a harmadik helyen zártak.

A két klubhoz kapcsolódó hír, hogy október 26-án a salgótarjániak szervezésében a balassagyarmati atlétikai pályán rendezik meg az U10-es és U12-es regionális csapatbajnokságot, ahol a nógrádiak a tervek szerint öt csapattal, azaz negyven fiatallal szerepelnek majd a különböző versenyszámokban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában