2024.10.12. 13:40
Cukkinispagetti – A legjobb őszi diétás recept
Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
A diéta alatt a cukkini finom és hasznos csemege. Szeretnél egy pár kilótól megszabadulni? A cukkini kiváló választás a zöldségek közül, hiszen alig tartalmaz kalóriát és a rost tartalmának köszönhetően felgyorsítja az anyagcserét. Áldásos tulajdonsága még, hogy kiegyensúlyozottan tartja a vércukor szintedet. - írja a Mindmegette.
Francia hagymás cukkinispagetti
Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini, lespirálozva vagy reszelve
- 1 nagyobb hagyma vékony szeletekre vágva
- 1 tk. kakukkfű
- 1 ek. vaj
- 1,5 dl marhahúsleves
- 2 tk Worcestershire szósz10 dkg könnyen olvadó, félkemény sajt (Fontina, Brie stb.)
- só és bors ízlés szerint
Így készül:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra
2. Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, dinszteld meg rajta a hagymát.
3. Add hozzá a sót, borsot, kakukkfüvet, Worcestershire szószt, keverd el és főzd őket együtt pár percig.
4. Öntsd fel a húslevessel és gyakori kevergetés mellett főzd kb. 20 percig. Sűrű és aranybarna lesz, figyelj, hogy le ne égjen.
5. A cukkinit forgasd össze a hagymás mártással, majd öntsd az egészet egy kivajazott tálba. Tetejét szórd meg bőven reszelt sajttal.
6. Tedd a tálat a sütőbe kb. 25 percre, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.