Ars Sacra Fesztivál

2024.09.11. 11:52

Benczúr-kúria: különleges programok az Ars Sacra Fesztiválon

A Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) az idei évben is csatlakozik az Ars Sacra Fesztiválhoz. Ennek keretében a megújult Benczúr-kúria meghosszabbított nyitvatartással várja az érdeklődőket szeptember 14-én, szombaton közelebb hozva a magyar képzőművészet és irodalom gazdag bibliai örökségét.

Lászlók Judit

Mint arról portálunkon korábban beszámoltunk Benczúrfalva is csatlakozott az Ars Sacra Fesztiválhoz. A Szent Antal fogadalmi keresztút és a Fájdalmas Szűzanya kápolna mellett, a Benczúr-kúriában is várják a látogatókat

Ars Sacra Fesztivál
A Benczúr-kúria is csatlakozott az Ars Sacra Fesztiválhoz
Forrás: NÖF

A Benczúr-kúria szombati programjáról a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) adott részletes tájékoztatást. „Ezen a napon a Benczúr-kúria különleges programokkal készül a látogatók számára. A folyamatosan futó vetítés a magyar képzőművészet bibliai témákra épülő alkotásaiból válogat, köztük Benczúr Gyula két híres műve is megtekinthető: Noli me tangere és Krisztus az Olajfák hegyén.” – írták.

A közleményben kiemelték továbbá, hogy a kávézóban a látogatók játékos formában ismerkedhetnek meg a magyar irodalom kiemelkedő, Biblia ihlette verseivel. A verssorok és szakaszok helyes sorrendbe állításával egy-egy témához kapcsolódó festmény válik láthatóvá, ami különleges élményt nyújt minden korosztály számára.

Ars Sacra Fesztivál: rendhagyó tárlatvezetésekkel készülnek

„A program részeként rendhagyó tárlatvezetéseken vehetnek részt az érdeklődők, ahol röviden bemutatjuk Benczúr Gyula vallási témájú festményeit. A tárlatvezetésekre szeptember 14-én, szombaton a következő időpontokban kerül sor: 10:00, 12:00 és 19:00 órakor.” – közölte a NÖF. Hozzátették: „A programokon való részvétel ingyenes, amelyekre minden művészetkedvelő korosztálytól függetlenül szeretettel várunk, hogy együtt fedezzük fel a szakrális művészet szépségeit.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában