3 órája
Mit főzzek ma?
Kezd velünk a napot, fedezz fel új ízeket, és tegyük együtt változatossá az étkezéseidet!
Napi recept ajánlónkban minden nap új ötletekkel segítünk színesíteni az étkezéseidet. Legyen szó egy gyors hétköznapi vacsoráról, egy különleges fogásról ünnepi alkalmakra, vagy csak egy új inspirációról a konyhában, nálunk minden nap találsz valami ínycsiklandó ajánlatot! Ne feledd, minden ételhez hozzávaló egy csipetnyi szeretet! További receptek a mindmegette.hu oldalon.
Mai receptünk:
Sztroganov-csirkemell
Hozzávalók:
0.5 kg gomba
0.5 kg csirkemell
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
1 dl száraz fehérbor
2 tk paradicsompüré
1 ek mustár
0.5 db kezeletlen citrom reszelt héja
1.5 dl tejszín
2 ek tejföl
20 dkg csemegeuborka
0.5 csokor petrezselyem
A pirításhoz:
1 ek zsír vagy olaj 2
Elkészítés:
A gomba tönkjét picit levágjuk, a kalapját száraz vagy nedves papírtörlővel megtisztítjuk, ha szükséges, a héját rajta hagyjuk (rengeteg íz koncentrálódik benne). A tiszta gombákat cikkekre vágjuk.
A csirkemellet felcsíkozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a fokhagymát szintén megpucoljuk, apróra vágjuk.
Egy serpenyőt szárazon hevíteni kezdünk, a forró serpenyőbe rakjuk a gombát, fűszerek nélkül lepirítjuk, ha szép piros, félretesszük.
Ugyanebben a serpenyőben folytatjuk a csirkecsíkok pirításával, fűszerezzük sóval, borssal, ha megpirult, ezt is félretesszük.
Most következhet a hagyma, amit szintén fűszerezünk sóval, ha kell, pótoljuk a zsiradékot, pár perc elteltével hozzáadjuk a fokhagymát, felöntjük borral.
Pár perc párolás után hozzáöntjük a paradicsompürét, picit ezt is lepirítjuk, beleöntjük a mustárt és a reszelt citromhéjat.
Jól elkeverünk mindent, a fűszeres alapra visszarakjuk a húst és a gombát, felöntjük tejszínnel, tejföllel, majd összeforgatjuk a ragut.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát, pár percig főzzük, végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Párolt rizzsel, sült burgonyával, burgonyapürével, de tésztával tálalva is kiváló.