Tábor

2024.07.14. 15:15

Városfelfedező tábort tartottak Szécsényben

A Szécsényi Közművelődési Nonprofit Kft. intézményeinek munkatársai erre a nyárra városfelfedező tábort hirdettek a 2-6. osztályos gyermekek számára abból az alkalomból, hogy Szécsény idén ünnepli várossá nyilvánításának 690. évfordulóját. A tábort ezen a héten rendezték meg, amelynek központi helyszíne a művelődési központ volt.

Lászlók Judit

– A táborba – amelynek központi helyszíne a művelődési központ volt – tizenkét kisdiák jelentkezett, akik az egy hét során megismerkedhettek Szécsény történelmével, épített örökségeivel és természeti szépségeivel – mondta el portálunknak Csatlós Noémi, a Szécsényi Művelődési Központ közművelődési referense. Hozzátette: a tanulók részt vehettek múzeumi-, könyvtári-, drámapedagógiai-, valamint kézműves foglalkozásokon is. Továbbá ellátogattak a Magyar Nemzeti Múzeum Forgách-Lipthay Kastélymúzeumba, a Nosztalgia Múzeumba, a Tömlöcbástya szabadulószobába és a Kaláris Viselettárba is. Emellett kirándulást tettek még Benczúrfalvára, valamint a Fehér-hegyre is.

Városfelfedező táborban töltötték napjaikat a fiatalok
Városfelfedező táborban töltötték napjaikat a fiatalok
Forrás: Beküldött fotó

Csatlós Noémi végül kitért arra is: a Szécsényi Közművelődési Nonprofit Kft. munkatársai bíznak abban, hogy az öt nap alatt a gyermekekkel sikerült jobban megismertetni a várost és annak megannyi kincsét, értékét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában