Szórakozás

2024.07.21. 06:30

Hagyományőrző programokkal vár idén is a Nemzetközi Nógrádi Folklór Fesztivál

Idén 28. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Nógrádi Folklór Fesztivált július 24-től 28-ig, amelynek számos Nógrád vármegyei és szlovákiai település ad otthont. Emellett immáron a 20. Tarjáni Folk és Szlovák napot ünneplik július 26-án, pénteken Salgótarjánban.

Sipos Nina Vivien

Július 24-én, szerdán 16 órakor Somoskőn, a Váralja Emlékparkban fogják megnyitni a Nemzetközi Nógrádi Folklór Fesztivált, és egyben köszöntik is a bolgár, cseh, holland és hazai előadókat. Közreműködik a Nógrád Táncegyüttes és a Csibaj Banda.

Hagyományőrző programokkal vár idén is a Nemzetközi Nógrádi Folklór Fesztivál
Hagyományőrző programok sokaságával várja vendégeit az idei fesztivál
Fotó: NMH archív / Forrás: Nool.hu

Csütörtökön 17 órakor Kazáron lép fel a bolgár Nashentsi, Mihálygergén a cseh Kosár és a holland Phoenix együttes, míg 18 óra 30 perckor Salgótarjánban a Fő téren nyitja meg a fesztivált Fekete Zsolt polgármester. Az eseményen a Kis Pitypang, a Viganó, a Nógrád Táncegyüttes, valamint a külföldi vendég előadók fogják biztosítani a kiváló hangulatot a megyeszékhelyen.

Ismét megrendezik a Tarjáni Folk és Szlovák napot

Idén 20. alkalommal tartják meg a Tarjáni Folk és Szlovák napot július 26-án, pénteken, Salgótarjánban a Fő téren. Köszöntőt mond 18 óra 30 perckor dr. Dániel Zoltán alpolgármester és dr. Egyed Ferdinánd SZNÖ elnök. Később színpadra lép a mihálygergei Dobroda Hagyományőrző Egyesület, Szőke Sándor citeraművész, a csömöri Furmicska táncegyüttes, a Tücsök Zenekar, a Pitypang, az Ifjú Nógrád és a Nógrád Táncegyüttes, valamint a besztercebányai Partizán Táncegyüttes és a Folt Zenekar.

Július 27-én, szombaton Szlovákiában folytatódik a fesztivál, hiszen Losoncon, Füleken, Divényben és Poltáron láthatnak népi, hagyományos előadásokat a látogatók. Vasárnap a Nemzetközi Nógrádi Folklór Fesztivál záróprogramja kezdődik, Bánkon 19 órakor lesz zárógála. 

A rendezvényről Salgótarján önkormányzata a hivatalos honlapján tájékoztatott a közelmúltban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában