Képzőművészet

2024.06.04. 10:43

Festészeti versenyt tartott a salgótarjáni zeneiskola Maconkán

Idén 6. alkalommal rendezte meg a salgótarjáni zeneiskola a Nógrád Megyei Festészeti Versenyt, amelyen számos szép eredményt értek el a gyerekek.

Sipos Nina Vivien

A Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola (AMI) által szervezett VI. Nógrád Megyei Festészeti Verseny első fordulójára idén tizenkét iskola nevezett összesen 96 alkotással. A téma csendélet alkotása festészeti technikával volt. A zsűri mindegyik intézményből válogatott be munkát a döntőre, így ötvennégy felsős tanuló – 5-6., 7-8. osztályosok – festhetett két kategóriában a megyei döntőben, melyet a Maconkai-víztározó és tórendszer csodálatos környezetében tartottak meg szerdán. A versenyzők feladata a látott környezet utáni alkotás volt, amit mindenki kiválóan teljesített. 

Dr. Shah Gabriella, Kele Szabó Ágnes és Földi Péter, a szakmai zsűri tagjai nyolc oktatási intézmény tanulóját díjazta. A Váczi Gyula AMI növendéke, Kerekes Emma az 5-6. osztályos korcsoportban első helyezett, míg Zsélyi Virág 7-8. osztályos korcsoportban harmadik helyezett lett. A diákok felkészítő tanárai Földi Gergely, Kun Péter és Molnár Péter voltak.

A rendezvényről a salgótarjáni zeneiskola a közösségi oldalán tájékoztatott. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában