Múltidézés

2024.05.29. 09:15

Könyv mutatja be a rétsági középiskolák történetét

Napokon belül kézbe vehetik az érintettek és az érdeklődők a rétsági középiskolák történetét bemutató könyvet.

Hegedűs Henrik

A nyugat-nógrádi járási székhelyen az elmúlt bő hat évtizedben több szakaszban működött középfokú oktatás, más-más neveken, önálló formában és tagintézményként egyaránt. A visszatekintések szerint mind az egykori tanulók, mind pedig a pedagógusok, de más városlakók is szívesen emlékeznek vissza ezekre az esztendőkre. Ez adta az apropóját Mocsári Gergelynek, a gimnázium korábbi pedagógusának és vezetőjének, hogy kötetbe sűrítse az élményeket, történeteket, anekdotákat.

Középiskolák Rétságon – Emlékkönyv 1960-2022
A könyv bemutatója a rétsági Városi Művelődési Központban lesz
Forrás: Nool.hu

– Röpke pár hónap alatt lezajlott a gyűjtőmunka – mondta el portálunk érdeklődésére a kötet szerkesztője. – Szerencsére rengetegen segítettek, képekkel, írásokkal, egy-egy rövid közléssel, beszereztük a tablóképeket is, így bátran állíthatom, ízléses kivitelű és tartalmában komoly színvonalú alkotás született a nyomdában. Aki megfordult a középiskolában, vagy csak közvetett kapcsolatban volt vele, illetve érdeklődik a rétsági múlt iránt, bátran ajánlom a könyvet élvezetes olvasásra.

A  Középiskolák Rétságon – Emlékkönyv 1960-2022 című kiadvány hivatalos bemutatóját május 31-én, pénteken 18 órától tartják a Városi Művelődési Központ és Könyvtárban. Az eseményen a gyűjtés és a rendszerezés rejtelmeit, illetve a kötet tartalmi tematikájának a részleteit Mocsári Gergely ismerteti majd a hallgatósággal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában