Ünnep

2023.07.20. 10:29

Programsorozattal ünneplik a művelődési ház fennállásának századik évfordulóját a nőtincsiek

Idén 100 éves a helyi Petőfi Sándor Művelődési Ház, ezen jeles alkalomból pedig az önkormányzat egy többrészes programsorozatot hirdetett meg.

Lászlók Judit

Hugyecz Ádám, a község polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta: a programsorozat nyitányaként július elején egy nagyszabású utcabált rendeztek, amelyen mintegy kétszázötvenen vettek részt. Múlt szombaton pedig az Old School BMX Club Hungary immár második alkalommal rendezte meg az Oldschool Big Meet BMX találkozót a helyi Szent István-tó partján. Mint mondta: a jó hangulatú rendezvényen a koncertek és a biciklis bemutatók mellett bárki kipróbálhatta a kerékpárral való ugratást a tóba. 

– A gyerekeknek rajzversenyt, míg a felnőtteknek fotóversenyt hirdettünk „Nőtincs” címmel. A beérkezett pályaműveket Haász Balázs, fotóművész vezetésével egy szakmai zsűri bírálja el július 29-én, szombaton. Az alkotásokból pedig egy kiállítást hozunk létre a Petőfi Sándor Művelődési Házban, amelyet egy hónapon keresztül tekinthetnek majd meg az érdeklődők – emelte ki a polgármester. Hozzátette: július 22-én, szombaton a Kacagó Bábszínház érkezik hozzájuk, a művészek és A három kismalac című gyermekeknek szánt darabot fogják majd előadni. Ezt követően a délután folyamán arcfestés, csillámtetoválás is várja a csemetéket. Augusztus 5-én, szombaton leginkább a fiatal felnőtteknek kedveskednek a Master Minds Harry Potter Quiz-esttel, amelynek témája a Harry Potter filmek és annak világa lesz. A professzionális Quiz-esten tizenkét csapat vehet részt. 

A polgármester kifejtette továbbá: idén az államalapítás ünnepét a hagyományoktól kicsit eltérően, augusztus 19-én, szombaton ünneplik meg a Szent István-tó partján. A nemzeti ünnepen átadják a Közösségért emlékérmet, valamint halőröket is avatnak. A nap folyamán népies fellépők is szórakoztatják majd a közönséget, emellett számos kísérőprogram közül választhatnak majd az érdeklődők. Mindezek mellett sörivő versenyre és tókerülő Kupica-futamra is lehet majd jelentkezni. Az est jó hangulatáról Dj Sylvester gondoskodik.

További programok is várják még az érdeklődőket

A polgármester kitért arra is, hogy az eseménysorozaton kívül további programok is várják majd az érdeklődőket az elkövetkező időszakban Nőtincsen. 

– Minden hónap harmadik vasárnapján megrendezik a Nőtincsi NemcsakPiacot, ahol a helyi termelők és a messziről érkezett vendégek találkoznak. Minden második szombat reggel lehetőség van részt venni egy tóparti jógán. Augusztus 27-én, vasárnap pedig a Wicmann Tamás-emlékversenyen több százan mérik majd össze tudását a Szent István-tavon – fogalmazott a polgármester. Hozzáfűzte: már folyamatban van a szervezése egy szeptemberi old school BMW-találkozónak is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában