Az alkotás öröme

2 órája

Októberben folytatódnak a kézműves szakkörök a pásztói könyvtárban

A pásztói Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központ az idei évadban is csatlakozott a Nemzeti  Művelődési Intézet égisze alatt zajló kézműves foglalkozásokhoz. ASzakkör című program lehetőséget teremt arra, hogy különféle technikákat tanuljanak a résztvevők.

Palchuber Kinga

–  Ez a harmadik évünk, hogy becsatlakoztunk a programba, azóta több sikeres, értékőrző és -alkotó szakkör zajlott intézményünkben. Előző turnusainkban a bútorfestés, a gyertyaöntés, a gyöngyfűzés, a kosárfonás rejtelmeibe nyertek betekintést azok, akik csatlakoztak. A foglalkozások végén rendezett kiállítás esztétikailag is magas értéket képviselt, minden szakkörtag méltán lehetett büszke saját és társai alkotására – mondta portálunknak az intézmény vezetője, Pékné Fejes-Marsinszki Ágnes.

szakkör
A szakkörök végén rendezett kiállítás esztétikailag is magas értéket képviselt Pásztón
Forrás: Beküldött fotó

Hozzátette: októberben a szakkörökön palóc hímzést, szövést, makramézást, illetve nemezelést tanulhatnak az érdeklődők. Az alapanyagokat az intézmény megkapta, valamint a csoportokat is megszervezte már, így a kézműves foglalatosságokra jelentkezők nagyon várják a kezdést. 

– Az összejövetelek az egyéni alkotás öröme mellett a flow-érzés – azaz a tevékenységben való elmerülés és örömmel töltődés – tovább emeli a közösség építő erejében rejlő lehetőségeket – emelte ki az intézményvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában