Szüret

3 órája

Táncház követi a szüreti felvonulást Karancsságon

Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezik a hagyományos szüreti felvonulást Karancsságon. A programot táncház zárja majd.

Gulyás Edina

Szüreti felvonulásra várja a község lakóit Karancsság önkormányzata október 19-én, szombaton – adta hírül közösségi oldalán a faluvezetés. Mint arról beszámoltak: a résztvevők 14 órakor a polgármesteri hivatalnál gyülekeznek, majd gyalogosan, nótaszó mellett járják végig a falu összes utcáját. Az ünnepi menet a Palóc út elején, a Csurgó Kultúrháznál és a jelenlétháznál is megáll majd egy időre, tánccal, közös énekkel szórakoztatva a helyieket.

A felvonulás végén mindenkit a jelenlétháznál várnak, ahol a Rajkó-Talentum pedagógusai, Takácsné Édes Katalin vezetésével és Csonka Fruzsina kíséretével össztánccal és énekszóval fogadják az érdeklődőket. A táncházhoz bárki csatlakozhat, a lépéseket Kun-Farkas Rózsa néptáncpedagógustól leshetik el a táncos lábú résztvevők. Az önkormányzat zsíros kenyérrel, forró teával, forralt borral, illetve süteménnyel vendégel meg mindenkit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában