Merre tovább? – Pályaválasztásban segít a salgótarjáni börze (fotók, videó)

A középiskolai tanulmányok vége nehéz helyzet elé állítja a diákokat: munka vagy továbbtanulás? A pályaválasztáshoz kaptak szerdán segítséget a fiatalok a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal rendezvényén.

Gulyás Edina

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal által megrendezett továbbtanulást és álláskeresést segítő programsorozat folytatódott szerdán a salgótarjáni Városi Sportcsarnokban. Ezúttal a végzős középiskolás diákokat várták a rendezvényre, az ott kiállító több mint 20 felsőoktatási intézmény segítségével ugyanis a pályaválasztást feszegető kérdésekre kaphattak választ.

A pályaválasztáshoz kaptak segítséget a fiatalok
A pályaválasztáshoz kaptak segítséget a fiatalok
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Pályaválasztás: továbbtanulás vagy munka?

– Irigylem az itt megjelent fiatalokat, hiszen még előttük áll az élet. Azonban nincsenek könnyű helyzetben, mivel fontos döntés előtt vannak: továbbtanulnak vagy dolgoznak? A kérdésben a szülőknek, a pedagógusoknak, illetve a barátoknak is más lehet a véleményük, az sem mindegy, hogy a szívükre vagy az eszükre hallgatnak-e – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Szabó Sándor főispán. – A dilemma megválaszolásában segíthet a mostani rendezvény, amelyet a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztálya immár 23. alkalommal szervez meg.

Mint mondta: ez a kiállítás alapvető fontosságú segítséget nyújt az iskolaválasztás előtt álló középiskolás fiataloknak. A nagyszabású rendezvénysorozat hiánypótló funkciót tölt be a pályaorientáció területén, a felsőoktatási intézményt és első munkahelyet választó fiatalok életében.

23 egyetem mutatta be képzési palettáját

A karrierbörzén a tanulók 23 jelentős felsőoktatási intézmény kiállítójával találkozhattak és személyes beszélgetések során szerezhettek fontos információkat az aktuális képzési kínálatról. A programon a fiatalok megismerhették mások mellett az Állatorvostudományi Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Miskolci- és a Soproni Egyetem, valamint a Pécsi Tudományegyetem képzési palettáját is.

Azoknak a pályakezdő fiataloknak pedig, akik a továbbtanulás helyett már a munkaerőpiacon való elhelyezkedést fontolgatják, lehetőségük volt néhány munkáltatóval is felvenni a kapcsolatot. A továbbtanulni vágyók pedig képet kaphattak arról, hogy vármegyénkben milyen álláslehetőségek várják a diplomával visszatérő pályakezdőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában