Kreativitás

2 órája

Ecsetet fogott az igazgató, mesélnek a varsányi óvoda falai

A Varsányi Játékkuckó Óvodában fontosnak tartják, hogy a folyamatosan fejlődő településen esztétikus és biztonságos közeg fogadja az óvodásokat. Ennek a szemléletnek köszönhetően Uhrin Anikó, a varsányi óvoda igazgatója vidám hangulatot keltő illusztrációkkal festette ki az intézmény csoportszobáinak és folyosójának a falait.

Lászlók Judit

A Varsányi Játékkuckó Óvoda jelenleg 53 kisgyermek nevelését látja el. A község gyors fejlődési ritmusát követve, a település óvodája is igyekszik színes programokkal, bőséges játék- és fejlesztőeszközökkel kiszolgálni a település óvodásait, mindezt dekoratív, színes környezetbe ágyazva. A falu szépítésében, az ünnepek előkészületében az óvó nénik és a dadusok is aktív résztvevők. A húsvéti figurák, a Szent család tagjai, a palóc búcsúban ücsörgő bábuk is mind az ő kezük munkáját dicsérik.

óvoda
Az óvoda falait színes figurákkal díszítették
Forrás: Beküldött fotó

Fontosnak tartják, hogy fejlődjön az óvoda

Az óvoda mindennapjait a fejlesztő tevékenységeken felül, hitoktatás, néptánc, ovi foci és játékos iskolaelőkészítő foglalkozások is színesítik. Az óvodások részt vesznek a település hagyományőrző tevékenységében és egyéb programjaiban. A játékba integrált tanuláson felül a mozgás kap legnagyobb hangsúlyt a varsányi óvodában, melyet mozgásfejlesztő eszközök sokasága is támogat. Mindemellett az óvoda életének legfontosabb rendezvényei a gyermeknap köré összpontosulnak. Ilyenkor többek között ugrálóvár, csillámtetkó készítés, kirándulás, fagyizás, mesés előadások, természetismereti foglalkozások és egyéb vidám tevékenységek gondoskodnak arról, hogy a gyermekek valódi élményekkel gazdagodjanak, hogy érezzék, az ünnep róluk szól.

– Egy óvoda tekintetében különösen fontos az, hogy esztétikus környezet, biztonságos közeg fogadja az ide érkező kisgyermekeket – mondta Uhrin Anikó, a Varsányi Játékkuckó Óvoda igazgatója. 

Hozzátette: – A színes, vidám falak barátságos miliőt teremtenek, mely befogadóbbá teszi intézményünket. A vidámság és jó hangulat alapja a mindennapjainknak. Nemcsak a gyermekek lelki egészsége, hanem a velük foglalkozó felnőttek pozitív szemlélete is elengedhetetlen ahhoz, hogy az óvodánkba járó gyermekek jól érezzék magukat és értékes, boldog óvodáskort tölthessenek nálunk.

Az óvodavezető dekorálta a falakat

Az óvodai kreatív tevékenységeiben élen jár az intézményvezetője is, aki – ha ideje engedi – jócskán kiveszi részét az óvoda szépítésében.

kép
Vidám figurák fogadják a gyerekeket
Forrás: Beküldött fotó

– A nyári felújítási, festési munkálatok után üresen maradtak folyosónk falai. A csoportszobák dekorálását követően kollégáim arra biztattak, színesítsem, töltsem meg élettel az egyhangú, csupasz falakat. Mindenképpen vidám, a gyerekek és a hozzánk érkezők számára jókedvet, kellemes, vidám hangulatot keltő illusztrációkat képzeltem a falakra – fogalmazott Uhrin Anikó, akinek közel két hónapos munkájának az eredményeként több mint 100 négyzetméternyi falfelület telt meg élettel, vidám gyermek- és állatfigurákkal.

– A mókás kis karakterek, akaratlanul is mosolyt csalnak kisgyermek és felnőtt arcára. A színes folyosó nagyobb sikert aratott, mint vártuk. Jelenleg, a beszoktatási- és visszaszoktatási idő zajlik, mely nehéz időszak a kicsik számára, de a barátságos, vicces figurákkal díszített közeg ebben is nagy segítséget nyújt. Így a Játékkuckó névhez hűen, nemcsak vidám légkör, hanem esztétikus, jó kedélyű környezet fogadja minden nap a varsányi gyermekeket – zárta Uhrin Anikó. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában