Elismerés

2 órája

Varsány átvette az Európai Falumegújítási Díjat

Varsány küldöttsége átvehette az Európai Falumegújítási Díjat a napokban, az ausztriai Stadtschlainingben megtartott díjátadó ünnepségen. Az arany minősítés Varsány példaértékű fejlődéséért járt.

Lászlók Judit

Varsány tavaly elnyerte a Magyarországi Falumegújítási Díj I. helyezését

Varsány Falumegújítási díjat nyert
A varsányi delegáció átvette az Európai Falumegújítási Díj arany fokozatát
Forrás: Facebook

Mint arról portálunk korábban már beszámolt: 2023-ban Varsány elnyerte a Magyarországi Falumegújítási Díj I. helyezését, a községfejlesztés legkiemelkedőbb minőségű megvalósításáért. Ennek köszönhetően Varsány idén pályázhatott az Európai Falumegújítási Díjra, amelyet végül júliusban el is nyert

A díjátadót a napokban tartották meg az ausztriai Stadtschlainingben, amelyen Varsány küldöttsége átvehette az Európai Falumegújítási Díjat. Kanyó Judit, Varsány polgármestere az elismeréssel kapcsolatban így fogalmazott Facebook oldalán: „A varsányi delegáció 2024. szeptember 13-án átvette az Európai Falumegújítási Díj arany fokozatát, az Ausztriai Stadtschlainingben. A díjat átadta: Hans Peter Doskozil, Burgenland tartományi elöljárója, Ausztria korábbi védelmi minisztere.”

A bejegyzésből megtudhattuk továbbá, hogy a rendezvényen jelen volt még Johanna Mikl-Leitner, a Vidékfejlesztési és Falumegújítási Európai Munkaközösség elnöke, Alsó-Ausztria kormányzója, valamint Theres Friewald-Hofbauer az Európai ARGE Vidékfejlesztés és falumegújítás ügyvezető igazgatója.

Az ünnepségen Magyarországot Varsány képviselte

„Az ünnepségre a várkastélyban került sor. 21 települést díjaztak Európából. Magyarországot Varsány képviselte. Megtisztelő volt számunkra, hogy eljöttek a díjátadásra és velünk ünnepeltek: Környe és Kunsziget települések polgármesterei és delegációi. Továbbá a díjátadáson fogadtuk a Kőszegi polgármester úr gratulációját, aki többek között azt mondta: „Nagyon jó volt ma itt magyarnak lenni!” Köszönjük!” – írta a polgármester a bejegyzésben. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában