Csillagok között

2 órája

Különleges programra vágysz? Az ősvilági csillagles garantáltan lenyűgöz

Akik szívesen fürkésznék az éjszakai égbolt titkait, azoknak nem kell kimozdulniuk vármegyénkből. Az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál részük lehet a különleges programban.

Gulyás Edina

Esti csillaglest tart a kitelepülő Bükki Csillagda az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál október 19-én, szombaton. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett különleges programra érdemes előre bejelentkezni – derül ki az igazgatóság portálunkhoz eljuttatott közleményéből.

Különleges programban lehet részük az Ipolytarnócra látogatóknak
Különleges programban lehet részük az Ipolytarnócra látogatóknak
Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Regisztrálni kell a különleges programra

Hozzátették: a 17 óra 30 perckor kezdődő zártkörű programon az előre regisztráltak vehetnek részt. Az évmilliókkal ezelőtt útnak indult csillagfények fürkészése mellett a miocén ősvilág éjszakai égboltjára is fény derül, de a dinoszauroszok végzetét okozó meteoritbecsapódásról is megemlékeznek a Varga-Verebélyi Erika csillagász vezette szakértők.

Galaktikus útikalauz, valamint játékos csillagászati feladatokhoz kötődő kézműves foglalkozások és rövid filmvetítések hangolják rá a résztvevőket a 19 órakor kezdődő távcsöves programra. Derült idő esetén számos égitestet, csillagképet megfigyelhetnek a résztvevők, esős időben pedig az Ősfenyő Belépő fogadóépületben tartanak majd bemutató előadásokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában