Önkormányzat

3 órája

Megalakult a szécsényi testület, két alpolgármestert választottak

Stayer László polgármester folytatja a munkát a városért. Két alpolgármestert is választottak a szécsényi képviselő-testület alakuló ülésén a tagok.

Lukács Zsófia

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Október 10-én megalakult a szécsényi képviselő-testület, Stayer László a Hajrá Szécsény színeiben újraválasztott polgármesterrel az élen. A testület tagjnainak Csukáné Szerémy Andreát, Bartusné dr. Sebestyén Erzsébetet, Borda Tamást, dr. Serfőzőné dr. Fábián Erzsébetet, Filkor Lajost, Hasznosi Márkot, Pesák Tamást és Zsiros Tamást választották a szavazók a júniusi választásokon – ismertette a csütörtöki alakuló ülésen Kissné Babynszki Andrea a Helyi Választási Bizottság elnöke.

képviselő-testület alakult Szécsényben
Megalakult a szécsényi képviselő-testület. Stayer László (középen) valamint két alpolgármestere, Csukáné Szerémi Andrea és Filkor Lajos
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

Következő napirendi pontként letették az esküt a képviselők és a polgármester is, majd Benjámin testvér által Isten áldását is kérték a testület munkájára. Ezt követően Stayer László szólt a jelenlévőkhöz, aki beszédében kiemelte: megtisztelő és felemelő érzés az, hogy negyedik alkalommal hatalmazta fel Szécsény lakossága a város vezetésére.

Befolyásolják a terveket a világban zajló események

– Köszönöm mindenkinek a bizalmát és hitét abban, hogy minden cselekedetemben és gondolatomban a jó szándék vezérel– fogalmazott a polgármester. – Sajnos a világban zajló események a mostani terveinket is jelentősen befolyásolhatják, az eddig bejelentett és az előre jelzett kormányzati intézkedések újabb kihívásokat jelenthetnek az önkormányzatok számára. Ezek alapjaiban változtathatják meg a településvezetők gondolkodását és ez nemcsak a polgármesterre, hanem a testületre is vonatkozik. Tudomásul kell vennünk, hogy nemcsak, hogy csökkennek a kötelező feladatainkra biztosított állami normatívák, hanem még az adóbevételeink egy részéért is komoly küzdelmeket kell vívnunk. Az uniós források késedelme, vagy elmaradása fejlesztési elképzeléseink megvalósításában késztetnek minket küzdelemre. Márpedig a kötelező feladatainkat el kell látnunk és a fejlesztésekről sem mondhatunk le – fejtette ki Stayer László.

Három bizottság is megalakult

Kiemelte, hogy annak érdekében, hogy az együttműködési szándék ne csak szavakban jelentkezzen a testületben, ezért két fő társadalmi megbízatású alpolgármester megválasztására és három bizottság megalakulására tesz javaslatot. A testület az előterjesztést elfogadta és az együttműködés jegyében Csukáné Szerémy Andreát (Hajrá Szécsény) és Filkor Lajos (Fidesz-KDNP) képviselőket választotta meg alpolgármesternek.

Továbbá a Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság, Szociális Bizottság és Humán Bizottság alakulását is elfogadták a képviselők. A polgármester a bizottságok számának növekedéséről elmondta: „Ahogyan az ülések száma is jelzi, a szociális bizottságnak sok a feladata, sok lakossági megkeresés érkezik és fontosnak tartom, hogy a helyi civil szervezetekkel, a társadalmi kezdeményezésekkel kellő súllyal tudjunk foglalkozni. A választások során ígéretet tettünk arra is a településrészeinknek, Benczúrfalvának és Pösténypusztának, hogy az ő ügyeik is kellő figyelmet kapnak az üléseken.

Döntött a képviselő-testület a polgármester javadalmazásáról is

A képviselő-testület a további napirendi pontok tárgyalása során határozott még a polgármester és az alpolgármesterek illetményének és költségtérítésének összegéről, a bizottságok tagjairól, valamint a képviselői tiszteletdíjakról is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában