Vádemelés

3 órája

Kirabolták a tereskei dohányboltot

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki kirabolt egy falusi trafikot. A dohánybolt eladóit is bántalmazta.

Nool.hu

A Nógrád Vármegyei Főügyészség portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint a 30 éves férfi február 23-án reggel bement a tereskei dohányboltba, kért egy karton cigarettát, majd azt betette a hátizsákjába, és fizetés nélkül kívánt távozni. 

dohánybolt
A dohányboltból fizetés nélkül távozott Tereskén, letartóztatták
Forrás:  Shutterstock/Illusztráció

„Az  eladó és a szintén az üzletben dolgozó édesapja felszólították a fizetésre, mire a férfi mindkettőjüket többször megütötte, hogy a cigarettát ne kelljen visszaadnia. Ezután távozás közben betörte az üzletajtó üvegét is, majd gyalogosan elindult haza. Az eladók addig követték a rablót, amíg a rendőrök meg nem érkeztek és őrizetbe nem vették” – írták.

Két év börtön várhat a dohánybolt kirablójára

Hozzátették, hogy az ügyészség a letartóztatásban lévő, egyébként büntetlen előéletű és a bűncselekmény elkövetését teljes mértékben beismerő férfit rablás bűntettével vádolta meg. Az ügyben a Balassagyarmati Járási Ügyészség arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előtt a váddal egyezően, teljes körűen beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, két év börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltás kiszabására tett mértékes indítványt.  Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában