Hatszáznál is több állásajánlat közül válogathattak a salgótarjáni börzén (fotók, videó)

Hosszú sorok kígyóztak csütörtökön a salgótarjáni Városi Sportcsarnok előtt. Az érdeklődők ezúttal nem sportesemény miatt érkeztek, hanem állásajánlatokra vadásztak a vármegyei kormányhivatal által megrendezett hagyományos börzén.

Gulyás Edina

Salgótarjánban folytatódott csütörtökön a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal által megszervezett szokásos őszi állásbörzék sorozata. A Városi Sportcsarnokban válogathattak az érdeklődők az állásajánlatok közül, a munkáltatók ugyanis hatszáznál is több pozíciót kínáltak.

Sokan érdeklődtek az állásajánlatok iránt
Sokan érdeklődtek az állásajánlatok iránt
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

A vármegyén kívülről is érkeztek állásajánlatok

– Ha visszatekintünk az elmúlt 10-15 évre elmondhatjuk, hogy minden nehézség ellenére sikeres időszakot tudhatunk magunk mögött. Talán a foglalkoztatás területén sikerült a legjelentősebb eredményeket elérni – fogalmazott köszöntőjében Becsó Zsolt országgyűlési képviselő. – Míg hazánkban 2010-ben 3,7 millióan tevékenykedtek, addig napjainkban 4,7 milliónál is többen dolgoznak. Vármegyénkben az álláskeresők száma 2010-hez képest a felére csökkent, azonban az országos szintet még mindig meghaladja a munkanélküliek aránya. Így munkahelyek teremtésével, zöld- és barnamezős beruházásokkal, különféle támogatásokkal továbbra is segíteni kell az elhelyezkedést.

Mint mondta: a munkanélküliségi ráta csökkentéséhez a kormány támogatása és a kormányhivatal foglalkoztatási szakterületének munkatársai is jelentősen hozzájárulnak. A vármegye hat járásában hagyományosan tavasszal, illetve ősszel megrendezett állásbörze sikeres és a munkaerő-kereslet, valamint a munkaerő-kínálat találkozását biztosítja. Pásztón a napokban 11, Bátonyterenyén pedig 9 kiállítóval rendezték meg a programot, amelyeken több mint 80-an találtak munkát.

Összesen hatszáznál is több munkalehetőséget kínáltak

Az állásbörze csütörtöki állomásán a Nógrád vármegyei foglalkoztatók 180-nál is több lehetőséggel vonultak fel, de a vármegyehatáron túlról is érkeztek állásajánlatok és munkaerő-kölcsönző cégek is jelen voltak a sportcsarnokban.

A program állandó résztvevői – a Magyar Honvédség és a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság – több mint 280 embernek kínáltak álláslehetőséget térségünkben és az ország többi részében lévő szolgálati helyeiken. Így összességében több mint 610 álláskereső számára ajánlottak munkalehetőséget a kiállításon megjelent foglalkoztatók.

A börzén megváltozott munkaképességű és nyugdíjas munkavállalóknak is kínáltak állást, de részmunkaidős ajánlatok is szerepeltek a betölthető állások között. A programon az ingyenes szakképzéseket biztosító megyei szervezetek közül a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum mutatta be a képzési ajánlatait.

Az állásbörze október 18-án, pénteken Rétságon folytatódik majd, a művelődési központban rendezi azt meg 9 és 12 óra között a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában