Szórakozás

2 órája

Miniszterrel bulizott a tarjáni gitárvirtuóz

Rock koncerten járt Varga Mihály pénzügyminiszter és Alapi István, az EDDA vezető gitárosa. Az SSB hét év után lépett fel ismét Magyarországon. A lengyel progresszívrock-zenekart október 17-én a fővárosi Erkel Színházban láthatta a közönség.

Alapi István közösségi oldalán posztolt a csütörtök esti eseményről. Két fotót is közzétett, koncert előtt és után címszóval. Mint írta,  Magyarország pénzügyminisztere, Varga Mihály is ott volt az eseményen. A salgótarjániak büszkesége, Alapi kiemelte, hogy Varga Mihály is gitározik és óriási rock és progresszívzene rajongó. Mint fogalmazott:  - Ezzel az erővel Rock and Roll ügyi miniszter is lehetne,…már, ha volna ilyen tárca! 

Alapi István és Varga Mihály pénzügyminiszter
Varga Mihály pénzügyminiszter és Alapi István gitárművész
Forrás: Facebook

Alapi István minden bizonnyal nem bánná, ha vicces megnyilvánulása valóság lenne és kormányzati szintre emelnék a Rock and Rollt, ő ugyanis hosszú évtizedek óta a műfaj szerelmese. Tíz évesen kapta első gitárját, hangszeres tanulmányait a salgótarjáni zeneiskolában kezdte, később pedig számos formációban és szólóban is hazánk egyik legelismertebb gitárművésze lett. 

Az SSB budapesti koncertje egy korábbi közlemény szerint a Nagy Generáció koncertsorozat részeként valósult meg. Az 1971-ben alakult eredeti SBB-ből ketten, Józef Skrzek és Antymos Apostolis ma is a csapat tagjai, a dobos 2007 óta Németh Gábor. A Katowicében alakult SBB a Silezian Blues Band – más források szerint a Szukaj, Burz, Buduj, vagyis Keresd meg, zúzd szét, építsd fel – rövidítése. A lengyel rockzene történetének egyik legfontosabb alakja, Czeslaw Niemen az elsők között figyelt fel az SBB-re, és szerződtette saját kísérőegyüttesének. Józef Skrzek (billentyűs hangszerek, basszusgitár, ének), Antymos Apostolis (gitár) és Jerzy Piotrowski (dob) hamar Közép-Európa legjobb progresszív zenekarát alkotta. 

Az együttes a hetvenes években Lengyelországban az LGT-vel is koncertezett, majd 1977-ben a Budai Ifjúsági Parkban, legutóbb 2017-ben a paksi Gastroblues Fesztiválon léptek fel hazánkban. Józef Skrzek 2017 decemberében az Omega vendégeként lépett fel a Sportarénában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában