Program

2024.09.10. 13:53

Ősvilági csillaglest tartanak az ipolytarnóci bemutatóhelyen

Csillaglest tart a kitelepülő Bükki Csillagda az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál pénteken.

Gulyás Edina

A Bükki Csillagda munkatársai az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál tartanak esti csillaglest szeptember 13-án, pénteken. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett formabontó programra érdemes lesz előre bejelentkezni, ugyanis az zártkörű, a 18 órakor kezdődő programon csak azok vehetnek részt, akik regisztrálnak – adták hírül az igazgatóság közösségi oldalán

ősvilági
Ősvilági csillaglest tartanak Ipolytarnócon
Fotó: Szaim / Forrás: Ipolytarnóci Ősmaradványok

Hozzátették: a különleges estén az évmilliókkal ezelőtt útnak indult csillagfények fürkészése mellett a miocén ősvilág éjszakai égboltjára is fény derül, de a dinoszauroszok végzetét okozó meteorit-becsapódásról is megemlékeznek a Varga-Verebélyi Erika csillagász vezette szakértők. Galaktikus útikalauz, valamint játékos csillagászati feladatokhoz kötődő kézműves foglalkozások és rövid filmvetítések hangolják rá a résztvevőket a 19 óra 30 perckor kezdődő távcsöves programra. 

A 22 óra 30 perckor záródó rendezvényre szeptember 13-án, 12 óráig lehet jelentkezni az [email protected] email címre, csillagnezo tárgymegjelöléssel, név és mobilszám megadásával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában