Tradíció

2024.09.06. 20:45

Ápolják a hagyományokat a német tagozatos gimnazisták Pásztón

Immár harmadik alkalommal lepték meg a 12. n osztály diákjai az iskola legifjabb németeseit a Schultüte átadásával – közölte a Mikszáth Kálmán Gimnázium a Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

Mint fogalmaztak: a Schultüte egy színes, hosszú, kúp alakú papírtölcsér, amelyet Németországban az első osztályosok már két évszázada kapnak az iskola első napján. Ez a tölcsér tele van finomságokkal, játékokkal és írószerekkel, és egy kicsit olyan, mint egy ajándékcsomag.

Hozzátették: a Schultüte az iskola első napjának megünnepléséről szól. Ez egy olyan különleges alkalom, amikor a fiatalok izgatottan lépnek be az iskola kapuján, és elkezdik az új életüket gimnazistaként. Emellett a tölcsérben lévő finomságok és iskolaszerek arra emlékeztetik a gyerekeket, hogy a tanulás nemcsak munka, hanem szórakozás is lehet.

Az intézmény arra is kitért, a Schultüte készítése sok időt és gondoskodást igényel, így a végzős osztály ezzel is kifejezi szeretetét és támogatását az új német tagozatosak felé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában