Civil mozaik

2024.09.15. 18:50

Fiatalok ismerkedhetnek az önkéntesség világával Salgótarjánban

A Nógrád vármegyei iskolák diákjai előtt már nem ismeretlen a Civil Mozaik elnevezésű rendezvény, amit szeptember végén újra megrendez a Nógrád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. A fiatalok játékos feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a civil szervezetek tevékenységével.

Gulyás Edina

A Nógrád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ idén is megrendezi az immár hagyományos Civil Mozaikot. A játékos programra szeptember 27-én, pénteken várják a nógrádi fiatalokat.

fiatal, diák
A Nógrád vármegyei iskolák fiataljai előtt már nem ismeretlen a Civil Mozaik elnevezésű rendezvény, tavaly is nagy sikere volt
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás:  Archív Nool

Fiatalok kalandoznak a civilek világában

– Elsősorban a térségben lévő általános iskolák hetedik, nyolcadik évfolyamos diákjai, illetve a középiskolások számára szervezzük meg a már jól ismert programot. Azt már harmadik éve hívjuk életre, és mára országos híre lett a tematikus napnak. A cél ezúttal ezúttal is az lesz, hogy a civil szervezeteket megismertessük a nógrádi fiatalokkal – tájékoztatta portálunkat Vadasi Zsuzsanna, a civil központ szakmai vezetője.

Mint mondta, ennek érdekében együttműködnek a tankerülettel és a szakképzési centrummal is. A program során a régi időket idéző akadályversenyek mintájára járják végig a diákok a jelen lévő szervezetek sátrait, ahol játékos feladatokon, vetélkedőkön keresztül merülhetnek el a civil világban.

Vadasi Zsuzsanna arra is kitért: a Civil Mozaik emellett a szervezetek közötti kommunikáció erősítését is célozza, továbbá bemutatkozási lehetőséget biztosít a különféle tevékenységi ágakban létrejött formális csoportoknak.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában