Falunap

2024.09.01. 14:00

Elszármazottakat is vártak Rákóczibánya születésnapjára

Rákóczibánya 2002. óta önálló község. A település születésnapját így ehhez kapcsolódva tartják augusztus végén, a programot idén hetedik alkalommal egészítette ki az elszármazottak találkozója.

Gulyás Edina

Jól szórakozott a közönség

Forrás: Nool.hu

Fotó: Facebook

Helyi népszavazást követően Mádl Ferenc, akkori köztársasági elnök 2001. augusztus 27-i határozatával hirdette ki Rákóczibánya önállóságát. Nógrád megyében akkor új település született, azóta ünneplik ezt meg minden évben a helyiek. A programot idén hetedik alkalommal színesítette az elszármazottak találkozója. 

Elszármazottak is érkeztek
Fellépésre várva. Elszármazottak is érkeztek Rákóczibánya születésnapjára
Fotó: Facebook / Forrás: Nool.hu

 

A nyár utolsó napján szervezték meg az idei falunapot a településen. A faluközpontban már kora délutántól várták a helyieket, illetve a községből elszármazottakat. Jakab Gábor polgármester arról tájékoztatta portálunkat, hogy évről-évre egyre többen, mintegy hatvan-nyolcvan egykori lakó tér vissza ezen a napon szülőfalujába. Egykori osztálytársak, régi barátok töltenek együtt egy jó hangulatú délutánt, ami egyre inkább összekovácsolja a közösséget. 

Elszármazottak és helyiek kovácsolnak közösséget

A program kezdetén megmozgatták az egybegyűlteket, zumba bemutató nyitotta meg a rendezvényt, majd közös ebédet fogyasztottak el az ide látogatók. A résztvevőket Jakab Gábor köszöntötte, aki rövid beszédében felidézte az elmúlt időszak fejlesztéseit, eredményeit. A hagyományoknak megfelelően ajándékot is átadtak ezen az alkalmon: megköszönték Kulákné Bányai Ilona munkáját, aki nyugalmazott óvodapedagógusként hosszú évtizedekig részt vett a legfiatalabb korosztály nevelésében, a képviselő-testület tagjaként pedig a közösségért dolgozott. 

A humorral, tánccal, zenével fűszerezett délutánt koncert zárta, a gyerekeket ugrálóvár, kirakodóvásár is várta, valamint a nagy örömükre felülhettek a polgármester által készített különleges kisvonatra is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában