Megújítás

2 órája

Együttes erővel állítják helyre a vihar által összetört sírkövet Dorogházán

Egy nyár eleji vihar nagy pusztítást végzett Dorogházán a templom kertjében. A kicsavart fák összetörték Junák Sándor, a település egykori plébánosának sírkövét is, amit a napokban helyi Együttes Erővel Egymásért Egyesület segítségével szállítottak el.

Gulyás Edina

Munka közben. A közösség állítja helyre a vihar által összetört sírkövet

Fotó: Beküldött

Nagy károkat okozott a nyár eleji vihar a dorogházai templomkertben. A kicsavart fák sírköveket törtek össze, azok között Junák Sándor esperes plébánosét is. A viharkárok felszámolásában a helyi Együttes Erővel Egymásért Egyesület férfi tagjai segítették az egyházközséget, akik a napokban a sírkő elszállításában is részt vállaltak.

együttes erővel dolgoznak a kár helyreállításán
Viharkár után. Együttes erővel dolgoznak a volt plébános sírkövének helyreállításán a dorogháziak
Fotó: Beküldött

– Junák Sándor plébános, aki éppen 120 évvel ezelőtt született, 1941 és 1985 között szolgált Dorogházán. Összetört sírkövének bontásában és elszállításában az egyesület tagjai voltak a segítségünkre, amiért nagyon hálásak vagyunk – tájékoztatott Fekete Roland plébániai kormányzó, aki arra is kitért, hogy a napokban egy temetkezési vállalkozás segítségével felállítják az új sírkövet is a temetőben. 

Mint mondta, továbbra is hálásan fogadják az adományokat az egyházközség 10700220-71259596-51100005 számlaszámára, a közlemény rovatban a viharkárok felszámolására szöveget kell feltüntetni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában