Árvíz

2024.09.16. 12:54

Árvízveszély: várják az önkéntesek jelentkezését az Ipoly-mente és Szob térségébe

A Duna-menti területek egészén készültség van az árvízveszély miatt, ami a napokban éri el az országot. Balla Mihály országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy az évtizedes tapasztalat az, hogy a Duna áradása visszaduzzasztja az Ipolyt, ezért készenlétben vannak az érintett települések. Várják továbbá az önkéntesek jelentkezését is az Ipoly-mente és Szob térségébe.

Lászlók Judit

„Telefonon egyeztettem Szob polgármesterével, Ferencz Gyöngyivel, aki arról tájékoztatott, hogy már ma is fogadnak önkénteseket Szob térségébe” – közölte hétfőn Balla Mihály. A nyugat-nógrádi képviselő hozzátette: várják az önkéntesek jelentkezését már a mai naptól a Duna-menti településekre, Szob és Vác térségébe irodájuk ügyeleti telefonszámán (+36-20/824-9083).

Árvízveszély: várják az önkéntesek jelentkezését
Árvízveszély: várják az önkéntesek jelentkezését 
Forrás: Facebook

Árvízveszély: az Ipoly még csendes

A képviselő az Ipoly folyó aktuális helyzetével kapcsolatban is tájékoztatást adott: „A hírek és a jelentések szerint annak ellenére, hogy sok a csapadék, az Ipoly még csendes. Tájékozódtam az Ipoly-menti polgármesterektől és a katasztrófavédelmi szakemberektől, hogy az Ipoly-mentén mekkora a vízállás. Jelenleg nincs sehol rendkívüli helyzet, bízom benne, hogy ez így is marad.”

Balla Mihály ugyanakkor figyelmeztetett: az évtizedes tapasztalat az, hogy a Duna áradása visszaduzzasztja az Ipolyt, ezért készenlétben vannak az érintett települések.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában