Helyi közélet

2024.08.24. 10:03

Vissza és előre

A fenti cím a Zenthe Nyár elnevezésű színházi fesztivállal összefüggésben nyer értelmet. Befejeződött ugyanis a három héten át tartó Fő téri programsorozat, s – csakúgy mint 2021 óta mindig – ezúttal is nagy sikert aratott. 

Vissza és előre
Zenthe Nyár Salgótarjánban
Forrás: Facebook / Zenthe Ferenc Színház

Ezt bizonyítja, hogy a tíz előadást mintegy hétezer néző látta; ez akkor is impozáns szám, ha figyelembe vesszük, hogy jó néhányan több produkciót is megnéztek. 
Az érdeklődést főként a szórakoztató, de minden esetben színvonalas kínálat váltotta ki. A Zenthe színház saját repertoárjából három sikerdarabot tűzött újra műsorra: a „Csókos asszony”-ként elhíresült Zerkovitz-operettet, Marcel Achard A bolond lány címmel ismert bűnügyi vígjátékot és Arthur Miller világhírű amerikai író Pillantás a hídról című drámáját. A vendégelőadások között látható, hallható volt a Salgótarjánhoz kötődő Alapi István és barátai koncertje, a Stúdió 11 zenekarral fellépett Tunyogi Bernadett és Veréb Tamás. A púpos című musical három társulat – a MagyaRock Színház, a szolnoki teátrum és a Zenthe – koprodukciójában került színre. Mindig volt és van igény a Made In Hungária című musicalre, „A padlás”-ra és az Anconai szerelmesek című zenés vígjátékra. 
Az előbbit ugyancsak a rockszínház, az utóbbi két előadást a Veres1Színház produkálta. A Játékszín Szente Vajk „Aranylakodalom” darabjával tette le a névjegyét. 2025 újabb fejezetet nyit a Zenthe Nyárban, minthogy Fejes Endre Jó estét nyár, jó estét szerelem című színjátékának szabadtéren lesz a premierje! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában