Kamu videó

2024.08.03. 18:34

Átverés lehetett a ceredi medvés videó

Ahogyan reggeli cikkünkben is írtuk: sokan szkeptikusan fogadták az állítólagosan Cered közelében készült és a Facebook után az országos sajtót is bejáró medvés videót. Cered polgármestere is megszólalt az ügyben.

Veres Edina

Mind a sajtót, mind az internetet bejárta az a medvés videó, amelyen egy anyamedve bocsaival sétál az útszéli szalagkorlát mellett, miközben – szinte karnyújtásnyi távolságban – elhaladnak a felvételt készítő sofőr mellett. Ahogy arról portálunk beszámolt, a futótűzként terjedő videót a Magyar Országos Medve Figyelő nevű Facebook-oldalon is megosztották, azonban a rögzített eset helyszíneként megjelölt Cered települést erős fenntartásokkal kezelték.

„Állítólag Cered. Nincs GPS koordináta, de ha valós a felvétel akkor tudni kell a környékbelieknek!” – fogalmaztak a posztban.

Néhány óra elteltével pedig immár szinte biztosan kijelenthető: a „ceredi” medvés videó átverés.

Természetesen a felvételt a Cered Község hivatalos oldala nevű nyilvános Facebook-csoportban is megosztották. Ahogy megírtuk, akkor Tajti László polgármester a videóhoz fűzött soraiban ez volt olvasható: „Az alábbi felvétel szerint ismét medve jár a környéken. Amennyire be tudtam azonosítani, valahol a bárnai elágazó (Jegy-hegy) után készült a felvétel egy anyamedvéről és három bocsról.”

Nem sokkal ezelőtt a településvezető új bejegyzést tett közzé, amelyben már azt hangsúlyozta, hogy nem a településük környékén rögzítették a képkockákat.

„Tisztelt cerediek! Medve itt nincs, ha van is, nem ezek. A megosztott felvétel Erdélyben készült valószínűleg.” – szögezte le egyértelműen Tajti László.

Minderre utal vélhetően az a tény is, hogy a videót azóta törölte a feltöltője, akivel mi is megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot, sikertelenül.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában