Felvételi lehetőség

2024.08.10. 17:30

Közszolgálati osztályban tanulhat tovább az etesi tanodás lány Budapesten

Az etesi Kilátó Tanoda két, nyolcadik osztályt végzett tanulója felvételi lehetőséget kapott egy budapesti gimnázium újonnan induló programjába, amely a Belügyminisztérium koordinálásában valósulhat meg. Az intézmény vezetője most elárulta, hogy egyik diákjuk már be is iratkozott a héten a közszolgálati osztályba, illetve részleteket is megosztott portálunkkal a képzésről.

Sipos Nina Vivien

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hatalmas lehetőséget kapott az etesi Didaktika Egyesület által működtetett Kilátó Tanoda két, nyolcadik osztályt végzett tanulója, ugyanis felvételi lehetőséget kaptak egy budapesti gimnázium újonnan induló pilot programjába. A kiemelt közszolgálati osztály a Belügyminisztérium koordinálásában a 2024/2025-ös tanévben valósulhat meg. Gőz Gábor, az egyesület vezetője elmondta portálunknak, hogy egyik diákjuk a héten már sikeresen be is iratkozott az intézménybe.

Bada Patrícia Bianka, etesi tanodás diák már be is iratkozott a Facultas Humán Gimnázium kiemelt közszolgálati osztályába a héten.
Bada Patrícia Bianka, etesi tanodás diák már be is iratkozott a Facultas Humán Gimnázium kiemelt közszolgálati osztályába a héten.
Fotó: Beküldött fotó / Forrás: Didaktika Egyesület Facebook-oldala

Új közszolgálati osztály indul

A Facultas Humán Gimnázium programja gimnáziumi osztályként működik és felkészíti a gyerekeket a közszolgálati (rendőrség, katonaság, tűzoltóság) foglalkozásokban való továbbtanulásra. A kiemelt osztályban a hagyományos tantárgyak mellett rendészeti és közigazgatási tárgyakból is érettségizhetnek majd a diákok. Mindemellett a rendőrséggel szorosan együttműködve olyan speciális programokon vehetnek részt az iskolában, amely felkészíti őket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felvételijére. 

Sikeresen beiratkozott egyik diákjuk

– A tanodánk első tanulója, Bada Patrícia Bianka már megtette a beiratkozását a budapesti alapítványi magániskolában újként induló kiemelt közszolgálati osztályba – közölte Gőz Gábor, a Didaktika Egyesület vezetője. Hozzátette: – Elkísértük őt a héten Budapestre a beiratkozásra, utána pedig megismertük az intézmény épületét, kollégiumát, valamint tájékoztattak minket az oktató-nevelő munka jellemzőiről.

Hírportálunknak elmondta, hogy a négy évig tartó gimnáziumi képzésbe az országból összesen húsz tanuló kerülhetett be, akik között Bada Patrícia Biankának már biztos helye van. Az iskola a hátrányos helyzetű diákok számára ösztöndíjat kínál, állja a tandíjat, támogatja a tanszerekhez, tankönyvekhez való hozzájutást, valamint kollégiumi ellátást, ruháztatást (egyenruha) és étkeztetést is biztosít. Az iskolai életet gazdag kiegészítő tevékenységek színesítik, például különféle szakkörök, angol, német és francia nyelvi felkészítők, színjátszó- és sportfoglalkozások.

– Tanodánk pályaorientációs tevékenységeként a továbbtanuló diákjainknál utánkövetést végzünk, amelynek keretében legalább félévenként interjút készítünk a tanulóval és igyekszünk a többi gyermek elé jó példaként állítani – emelte ki Gőz Gábor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában