Faluünnep

2024.08.31. 19:04

Közösséget kovácsolhat a falunap Dorogházán

A nyár utolsó napján szervezték meg az idei falunapot Dorogházán. A forró hangulatról, a perzselő napsütés mellett, a színpadon felsorakozó előadók is gondoskodtak. A rendezvény közösséget is kovácsolt.

Gulyás Edina

A hagyományoknak megfelelően idén is kézműves foglalkozások, vidám játékok, csillámtetoválás és ugrálóvár várta a falunap délelőttjén a legkisebbeket Dorogházán, az óvoda udvarán. A kulturális műsort megelőzően, amit a Hősök terén felállított szabadtéri színpadon rendeztek meg, Kővári Lászlóné polgármester köszöntötte az egybegyűlteket a közösséget is építő rendezvényen. 

Közösséget kovácsolhat a falunap Dorogházán
Ünnepeltek a mátraaljai településen, a remények szerint közösséget kovácsol a falunap
Fotó: Gulyás Edina / Forrás: Nool.hu

Mint mondta, ez a nap jó alkalom arra, hogy a helyiek és a településről elszármazottak együtt töltsenek egy hangulatos délutánt. A falunapokat éppen azért rendezik meg évről-évre, hogy összekovácsolják a közösséget, rég nem látott ismerősök találjanak ismét egymásra, vagy csak jól érezzék magukat együtt a helyiek. A faluvezető megköszönte a községben élőknek, hogy a júniusi önkormányzati választáson bizalmat szavaztak neki és újabb négy évre megbízták a település vezetésével.

Vendégfellépők is érkeztek a közösséget kovácsoló falunapra

A programok sorát a helyi Fenyőliget óvoda gyermekeinek műsora nyitotta meg, majd a Móra Ferenc általános iskola tanulói léptek a színpadra. A Maconka táncegyüttes színvonalas előadása elvarázsolta a közönséget, amit légtornász bemutató és a Flower Girls mazsorett csoport műsora követett. Az este sztárvendégei A Két Zsivány elnevezésű formáció volt, akik élő koncertet adtak, a napot utcabál zárja.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában