Elismerés

2024.08.08. 09:10

Falunapi főzőversenyen ért el előkelő helyezést az etesi egyesület

Közös csapatépítő programképpen egy főzőversenyen vettek részt a közelmúltban az etesi Didaktika Egyesület által működtetett szervezetek munkatársai és az egyesület vezetője. A község falunapján tartották meg a gasztronómiai megmérettetést, amelyen végül dobogós helyezést ért el a lelkes és szorgos csapat.

Sipos Nina Vivien

Az etesi Didaktika Egyesület által működtetett Kilátó Tanoda és a Kilátó Biztos Kezdet Gyerekház is meghívást kapott az etesi falunap keretében megrendezett hagyományteremtő örömfőzésre, amelyet a közelmúltban meg is tartottak.

Az etesi falunapon a Didaktika Egyesület bográcsgulyást készített Gőz Gábor elnök vezetésével.
Gőz Gábor, az etesi Didaktika Egyesület vezetője készíti a falunapi főzőversenyen a bográcsgulyást.
Fotó: Beküldött fotó / Forrás: Didaktika Egyesület Facebook-oldala

Harmadik helyezést értek el a falunapi főzőversenyen

A délelőtt folyamán Gőz Gábor egyesületi elnök vezetésével és a munkatársak lelkes közreműködésével elkészült bográcsgulyás. Ahogy a szervezet a közösségi oldalán is beszámolt róla a közelmúltban, a közös főzés jó hangulatban telt, amelynek eredménye megmutatkozott a főzőversenyen elért harmadik helyezésben, a közösség építő hatása pedig a kis csapat összhangjában.

A nap hátralévő részében az egyesület közösségi programként kötetlen beszélgetésre és finom ebédre invitálta a rendezvényre ellátogató tanodás és gyerekházas fiatalokat szüleikkel együtt. Megvendégelték még továbbá Szűcs Kornéliát, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Nógrád Vármegyei igazgatóját, aki a nemrég megtartott tanodai nyári tábort friss gyümölcsökkel és gyümölcslevekkel támogatta. Mit írták, ezúttal is örömmel követte végig az egyesület eseményeit. 

Szakmai vezető vehetett át elismerést

Az etesi falunap színvonalas, szórakoztató műsorait megelőzően a hagyományokhoz hűen ünnepélyes keretek között átadták az Etes Községért Közalapítvány Emlékplakett, amelyet ebben az évben Szűcsné Mátrai Éva, a tanoda szakmai vezetője vehetett át a községben több évtizeden át odaadóan folytatott közösségi tevékenységéért. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában