Karikatúra

2024.08.26. 18:00

Arany Gander-díjat zsebelt be Körmöcbányán a lucfalvai karikaturista

A lucfalvai Bacsa Gergely immár több mint húsz éve hódol a karikatúrák rajzolásának. A publikálás mellett különféle témájú alkotásaival számos hazai és külföldi megmérettetésen mutatkozott már be, legutóbb pedig Körmöcbányán járt a Kremnica Gagy fesztiválon, ahol sikerült elnyernie a Golden Gander-díjat.

Sipos Nina Vivien

A European Festival of Humour and Satire, avagy a Kremnica Gagy a humor és szatíra egyedülálló fesztiválja Szlovákiában, Körmöcbányán, amelyen többek között a határon túli legkiemelkedőbb színházi, kabaré- és zenei csoportok, valamint szólisták vesznek részt. A programok a színjátszók és zenei csoportok váltakozásából, film groteszkek bemutatásából, illetve karikatúrák és fényképek kiállításból áll. A rendezvény csúcspontja az Arany Gander odaítélése többféle kategóriában, amelyet hagyományosan a Szlovák Humorakadémia oszt ki. 

Bacsa Gergely, lucfalvai karikaturista
Bacsa Gergely, lucfalvai karikaturistának Arany Gander díjat ítéltek oda
Forrás: Facebook

A három napos szlovák fesztivál, a Kremnica Gagy idén augusztus 23-tól 25-ig tartott, amelyen a közönségszavazat és a zsűri egyhangú döntése alapján büszke tulajdonosa lehet Bacsa Gergely, lucfalvai karikaturista a Zlaty Gunár, vagyis Arany Gander díjnak karikatúra kategóriában.

Bacsa Gergely a közösségi oldalán tájékoztatott szombaton a kitüntetéséről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában