Utazás a természetbe

2024.08.25. 17:03

A Tiszához kirándultak az etesi gyerekek

Sipos Nina Vivien

„Zöldhorgony – Tisza-tavi kalandok!” címen ismét megkezdték a sok élményt kínáló Tisza-tó felfedezését az etesi Kilátó Tanodás gyerekek és az intézmény dolgozói a közelmúltban. Ahogy arról a Didaktika Egyesület a közösségi oldalán beszámolt, az Albatrosz kikötőből indulva túracsónakkal Tiszaörvény felé vették a gyerekek és a pedagógusok az irányt, ahol különleges megfigyeléseket végeztek a vízen és a víz környéki ártéri területeken. A célpont a Tiszavirág-Pákász Tanösvény volt. Utazásuk közben megismerkedtek különböző régi mesterségekkel, például a kosárfonással, a gyékényszövéssel, a teknővájással és a halászattal. Mindemellett a kirándulók közösen felfedezhették a vízi élővilágot, valamint útközben megtanulhatták a biztonságos hajózási szabályokat és a vízen való etikus viselkedési formákat. A tanösvény láp-, és mocsárjárásához egy köteles csónakkal kellett áthúzniuk magukat.

„A visszafelé vezető hajóúton megpróbáltuk a pergető horgászati mód elsajátítását, majd egy kiemelkedő hangulatú szabadvízi strandolás következett. A Tiszta-tavi kalandok szakmai programunkra más csoportokat, tanodák közösségeit is szívesen látjuk!” – írta a Didaktika Egyesület Facebook-bejegyzésében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában