Autósport

2024.09.13. 10:10

Technikai gondok hátráltatták a nógrádi párost Győrben

A rali bajnokság ötödik futamát rendezték Győr és környékén, amin Nógrád vármegyét képviselve többen is rajthoz álltak.

Bakos László

A Kerekes Bence és Szőllős Róbert által alkotott duó is részt vett ezen a megmérettetésen. A szeptemberi nagy meleg nem kímélte sem a versenyzőket, sem a technikát.

Sokáig az élmezőnnyel tartott a nógrádi páros
Sokáig az élmezőnnyel tartott a nógrádi páros
Forrás: Beküldött fotó

– Egy nap alatt kellett intézni az gépátvételt, a gyorsasági szakaszok felírását, az összekötő, úgynevezett etap útvonalak bejárását és az adminisztratív teendőket. Majd hamarosan kezdetét vette Győr főterén a rajt ceremónia – mesélte Szőllős Róbert navigátor.

Hozzátette: a pályák felírására sajnos sokkal kevesebb lehetőség volt a tervezetthez képest. A gyorsaságikon szinte egész nap az élmezőnyben autóztak. A szervezők beiktattak egy városi szakaszt is, amit mért idővel kellett teljesíteni. Ez nagyon tetszett a anógrádiaknak, főleg, mert volt tétje is.

– Akadtak műszaki gondjaink, az önindító hol működött, hol nem, többször be is kellett tolni a kocsit, de mindig megoldódott valahogy. Majd a versenytáv felénél volt lehetőség szervizelni, ott megállapították, hogy a jobb oldali lengőkar el van hajolva így a kormányzás nem lesz a leghatékonyabb. Ez nem a szerviz hibája, az anyag elfáradt és kezdett elengedni. Mire ez kiderült, már nem volt lehetőség a cserére. Így azzal a tudattal mentünk ki a hátralévő gyorsaságikra, hogy esetleg el is törhet az alkatrész – mesélte a navigátor.

A szerelők jóslata sajnos bejött, mert a kormányzás a vártnál nehezebben működött és ebből kifolyólag az utolsó gyorsasági szakaszon becsúsztak az autó elejével az árokba. Nagyon gyorsan ki tudtak tolatni, csak az első spoiler tört meg egy kissé, viszont az a tolatással eltöltött másodpercek a dobogós helyezések elvesztéséhez vezettek.

A célban már tudtak mosolyogni is
A célban már tudtak mosolyogni is
Forrás: Beküldött fotó

A Győr Rallye ORB 3. mezőnyében az abszolút hatodik és a kategória negyedik helyét szerezték meg.

– Kissé szomorúak voltunk emiatt, de már a cél dobogón átgurulva lenyugodtunk és látva az így szerzett pontokat, a tabellán elfoglalt abszolút kategória harmadik helyünket, meg is beszéltük, csak előre nézünk és készülünk a mindent eldöntő Zemplén Rallye-ra – zárta értékelését Szőllős Róbert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában