Forma-1

2024.07.21. 09:39

Torlódásra számíthatnak az M3-ason közlekedők, a nógrádi autósokat is érinti

Az M3-as autópálya kivezető szakaszától a Mogyoródi lehajtóig szakaszos torlódás alakult ki az erős forgalom miatt, ez a Nógrád felé utazókat is érintheti. A közlekedők a verseny végén, amikor a nézők hazaindulnak, nagyobb torlódásra számíthatnak az autósok.

"Ezen a hétvégén rendezik a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat Mogyoródon, a Hungaroringen, emiatt erősebb járműmozgásra készüljenek az M3-as autópályán Mogyoród térségében mindkét irányból, valamint a 3-as főúton Kerepes környékén is!" - írja honlapján az Útinform. Mivel torlódásra számíthatnak az autósok, fontos tudnivaló, hogy a fővárosból kifelé haladva az M3-as autópályán a 13-as és 18-as km között a leállósávot csak a VIP vendégek használhatják. 

Hozzáteszik: "a nagyközönség a versenypályát a 19-es és 23-as km-nél lévő kihajtón keresztül tudja megközelíteni. A hétvége során Mogyoród és Kerepes térségében jelentősebb torlódásokra, esetenként rendőri irányításra kell számítani, valamint Mogyoródon jelentősen megnövekedett gyalogosforgalom is várható, ezért az arra közlekedőktől fokozott türelmet és figyelmet kérünk!"

A rendőri biztosítás közel 1300 fős állományát a Készenléti Rendőrség, valamint a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egészítik ki. E mellett szoros az együttműködés a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományával, illetve a külföldről érkező holland, román, horvát, szerb, szlovák, osztrák és szlovén kollégákkal is - közölte a www.police.hu.

Hozzátették: a biztosításban résztvevők között sorakozik lovas, kutyás és motoros rendőr is, a térség forgalmát, annak változásait folyamatosan, a légtérből is figyeljük a minél gyorsabb reagálás érdekében. A pálya felé vezető utakon egyenruhások segítik a forgalom haladását, amennyiben szükséges és az aktuális közlekedési helyzet azt kívánja, közbe avatkoznak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában