Megemlékezés

2024.07.26. 11:54

Tolnay Klári 110. születési évfordulóját ünneplik Mohorán

A színészkirálynő, Tolnay Klári születésének 110. évfordulója alkalmából július 27-én, szombaton 16 órától emlékesttel, hangversennyel és egy különleges kiállítással készülnek Mohorán a Tolnay Klári Emlékháznál.

Lukács Zsófia

A Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület-Emlékház „Ajándék volt minden perc és óra” címmel a színésznő születésének 110. évfordulóján ünnepséget szervez az emlékház szabadtéri színpadánál. Az eseményen hangversenyt adnak a 37. Nemzetközi Muzsikustábor növendékei és tanárai.

Tolnay Klári
Tolnay Klári 110 éve született
Forrás: Nool Archív

Tolnay Klári emlékét éltetik a tárlattal

– Egy különleges kiállítással is készülünk, melyben eddig ki nem állított film- és színháztörténeti relikviák tekinthetők meg. 1962 mérföldkő Tolnay Klári művészi pályafutásban, ekkor mutatták be hazánkban először Tenessee Williams A vágy villamosa című darabját, amiben kiváló pályatársai mellett Blanche szerepét alakította. E darabban nyújtott, lelki kelléktárából merített érzékeny játéka emelte pályája csúcsára. A kiállításon szerepel A vágy villamosában viselt, Mialkovszky Erzsébet által tervezett jelmeze, Blanche pongyolája – részletezte Balla István, a Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület-Emlékház elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában