Programok

2024.07.01. 15:12

Többtucatnyi gyermek táborozik az iskolarendőrökkel Salgótarjánban

Megnyitotta kapuit az Iskola rendőre program nyári tábora, amelynek a Tarjáni Gyermektábor ad otthont. A gyerekeket egy héten keresztül várják színes és izgalmas programokkal.

Nagy Orsolya

Bárnai Balázs, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg a tábort

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A táborral kapcsolatban Bárnai Kinga, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottság titkára elmondta portálunknak, hogy az Iskola rendőre programhoz kapcsolódó rendőrtábor több mint tízéves múltra tekint vissza és minden évben megszervezik.

tábor, rendőr
A gyerekeket változatos programokkal várják a rendőrök
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Izgalmas feladatokkal készülnek a tábor helyszínén

– A több napos táborban elsősorban bűn- és balesetmegelőzési ismereteket adnak át a gyerekeknek, de a cél az is, hogy a gyermekek megismerjék egymást, egymáshoz tisztelettel, szeretettel és odafigyeléssel forduljanak. Idén 33 általános iskolás jelentkezett – fogalmazott Bárnai Kinga.

Hozzátette: a gyerekek számára egész héten izgalmas programokkal készülnek. Az első napon az ismerkedésé a főszerep, hiszen fontos, hogy egy teljes napot szenteljenek arra, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek egymáshoz és a hét további napjain együtt tudjanak működni.

A bizottság titkára arra is kitért, hogy szerdán KRESZ ismereteket sajátíthatnak el a csemeték, de kerékpáros ügyességi pályán is gyakorolhatnak majd. Lesz olyan nap is, amikor a Pegazmus Élményközpontba látogatnak el és bűnmegelőzési tanácsokkal látják el az iskolásokat. Csütörtökön délelőtt a katonaságtól, míg délután a katasztrófavédelemtől látogatnak el a táborba, pénteken pedig a pénzügyi tudatosságról hallhatnak majd előadást a gyerekek, de kreatív foglalkozásokkal is színesítik a napot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában