Szűrővizsgálatok

2024.07.06. 08:15

Ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt a litkeiek

Többféle szűrővizsgálatokat kérhetnek a szakemberektől a litkei lakosok.

Sipos Nina Vivien

Kristófné Dudás Zsuzsanna, Litke polgármestere a község közösségi oldalán tájékoztatott a közelmúltban, hogy július 11-én, csütörtökön, 10-től 18 óráig szűrőbusz érkezik a helyi iskola udvarára. A különféle szűrővizsgálatokat a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet munkatársai fogják elvégezni, továbbá szív- és érrendszeri rizikószűrést és kardiológiai szakvizsgálatot is csinálnak helyben.

szűrővizsgálat
A szűrővizsgálat mindenkinek ingyenes
Fotó: PeopleImages.com - Yuri A / Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Többek között testsúly- és testmagasságmérést, vércukor- és koleszterinszint-mérést, vérnyomás- és pulzusmérést, testtömeg indexet, testösszetétel meghatározást, EKG- és légzésfunkciós vizsgálatot, továbbá életmód tanácsadást, bőrgyógyászati és neurológiai szűrést is kérhetnek a szakemberektől a helyszínre érkezők. 

A szervezők kérik a lakosokat és érdeklődőket, hogy hozzák magukkal a TAJ kártyájukat és egy érvényes, személyazonosításra alkalmas okmányt. A méréseken és az állapotfelmérésen való részvétel ingyenes, de helyszíni regisztrációhoz között. A regisztráció a program meghatározott zárási időpontja előtt egy órával befejeződik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában