Véradás

2024.07.20. 08:53

Nyaralás előtt aki teheti, adjon vért – Erre számos alkalom lesz vármegyénkben

Nyáron még nagyobb szükség van az önzetlenségre, aki teheti adjon vért, mielőtt nyaralni indul!

Gulyás Edina

Nyáron is nagy szükségünk van arra, hogy az egészséges felnőttek a karjukat nyújtsák, és ezzel hozzájáruljanak a betegellátás eredményességéhez – hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán a Magyar Vöröskereszt Nógrád Vármegyei Szervezete.

Ahogy a rendszeres véradók már megszokhatták, vármegyénkben a következő napokban számos alkalmat biztosítanak a segítségnyújtás eme formájára. A Salgótarjáni Területi Vérellátóban hétfőn, július 22-én várják a donorokat 8 és 14 óra között. Másnap szintén a megyeszékhelyen a Civil Közösségi és Szolgáltató Központban 9-től 14 óráig nyújthatják a karjukat tűszúrásra. Szerdán, július 24-én a szügyi, csütörtökön pedig a balassagyarmati művelődési házban 13-18 óráig lesz lehetőségük véradásra a segíteni szándékozóknak. Július 26-án Őrhalomban, a polgármesteri hivatalban, sőt még a szombati karancslapujtői falunapon is várják a donorokat. A részletekről és az időpontokról a Véradásszervezés-Salgótarján Facebook-oldalon lehet tájékozódni.

– Arra kérünk mindenkit, aki egészséges és megteheti, adjon vért és rokonait, barátait is buzdítsa erre – fogalmazott Tóthné Simon Andrea, a Vöröskereszt vármegyei szervezetének munkatársa. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában