Rendezvény

2024.07.01. 14:46

Mátrakeresztesen is muzsikál az erdő

Nagy Orsolya

A nagy népszerűségnek örvendő rendezvényt idén is megrendezik a Pásztóhoz tartozó városrészen július 2-án, kedden. Az eseményen lehetőség nyílik lovastúrára, amely az egyik pásztói lovastanyáról indul. Ezen túlmenően 10 órától látványőrlés lesz a pásztói Szalay vízimalomban, valamint megnyitja kapuit a látogatók előtt a mátrakeresztesi Fakanálmúzeum. Az érdeklődők szintén 10 órától részt vehetnek egy előadáson, amely során a fenntartható gazdálkodás példáját ismerhetik meg a mátrakeresztesi fakanálkészítő manufaktúrában. 

A mátrakeresztesi focipályánál is programokkal várják majd a látogatókat, mint például íjászattal. Az információs pont terében pedig helyi termékek sorakoznak fel, de kézműves foglalkozásokat is tartanak. Emellett szakvezetéses erdei séta indul 14 óra 30 perckor néprajzi meglepetéssel az erdei koncert helyszínére, amelynek témája a természetszerű erdőgazdálkodás lesz. Ezt követően pedig Zöld Péter meséjét hallhatják az érdeklődők, majd 17 órakor erdei koncertet tartanak. A köszöntőt követően pedig zenés műsorok sokaságát élvezhetik a résztvevők, akik egy borkóstolón is részt vehetnek Pásztón.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában