Alkotóhét

2024.07.11. 17:57

Különleges alkotás díszíti az ipolytarnóci bemutatóhelyet

Különleges alkotással gazdagodott a közelmúltban az Ipolytarnóci Ősmaradványok bemutatóhely.

Gulyás Edina

A fiatal művészeket is megihlette az Ipolytarnóci Ősmaradványok üzenete. Július elején, az éjszaka leple alatt, az Ősfenyő Belépő Fogadóépület mögött kezdték el különleges falfestésüket – számoltak be róla a bemutatóhely közösségi oldalán.

Különleges alkotással gazdagodott az ipolytarnóci bemutatóhely
Különleges alkotással gazdagodott az ipolytarnóci bemutatóhely
Forrás: Facebook

Hozzátették: a településen 2017 óta rendezik meg a Szikra Mező Alkotóhetet, ami egy műfajteremtő kezdeményezés. A program a kézzelfogható alkotások mellett kulturális és etnikai együttműködést, valamint közösségi értékeket teremt és erősít a hátrányos helyzetű Ipolytarnócon.

Az idei rendezvénysorozat egyik elemeként – együttműködve a Bükki Nemzeti Park Igazgatósággal – a fogadóépület mögötti, kövesedett fatöredékeknek helyet adó régi felvonulási épület falfelületére festették fel alkotásukat a művészek. Este az ingatlan falára kivetítették a Majorosi Zsófia által elkészített tervezetüket, így rajzolták fel a korvonalakat. A műalkotás befejezése már napvilágnál történt, az elkészült alkotást  július 6-án adták át ünnepélyesen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában