Veteránjárművek

2024.07.21. 12:40

III. Keszegi Veteránjármű Találkozó és Túra: negyvenketten méretették meg magukat

Keszeg önkormányzatával együttműködésben harmadik alkalommal rendezték meg a Keszegi Veteránjármű Találkozó és Túrát szombaton, a helyi Szabadidő Központ területén. A III. Keszegi Veteránjármű Találkozó és Túrán negyvenketten vettek részt.

Lászlók Judit

Fotó: Beküldött

A közösségépítés is része a Harmadik Keszegi Veteránjármű Találkozó és Túrának

Gebhardt Tamás, helyi lakos és egyben az esemény főszervezője portálunk érdeklődésére elmondta, hogy a III. Keszegi Veteránjármű Találkozó és Túra egy olyan, magas minőségű veteránjármű rendezvény, amely építi a helyi közösséget is és viszi a település jó hírét az országban.

III. Keszegi Veteránjármű Találkozó és Túra:
III. Keszegi Veteránjármű Találkozó és Túra, a dobogósok
Fotó: Beküldött

– A rendezvényen az 1994. december 31. előtti gyártási dátummal rendelkező, az 'oldtimer’ megnevezéshez méltó állapotú járművekkel lehetett nevezni. A versenyen negyvenketten vettek részt, a járművek átlagéletkora pedig 44 év volt. Ebben az évben két délelőtti és egy délutáni túrát is szerveztünk a veteránosoknak, előbbi a Keszeg-Nézsa-Keszeg útvonalon zajlott, a délutáni túra pedig Kétbodony-Magyarnándor-Nógrádsáp környékén. Mindkét esetben Keszegen volt a rajt és a cél is – mondta Gebhardt Tamás. Hozzátéve, az idei verseny különlegessége volt, hogy először alkalmaztak fotocellás időmérést, így az eredmények egyből láthatóak voltak a résztvevők és látogatók számára is. Kiemelte: mivel szorosan alakultak a versenyek, így nagy szükség is volt a pontos mérésekre. A terveik szerint a következő években is alkalmazni fogják majd a rendszert.

Több kategóriában is díjazták a versenyzőket

Mint megtudtuk, a rendezvényen összesen nyolc kategóriában díjazták a résztvevőket. Ennek keretében négy túrakategóriában adtak át díjakat az első-három helyezettnek, valamint díjazták a legszebb járművet, a legidősebb járművet, illetve több szervezői különdíjat és Keszeg község különdíját is odaítélték.

– Nagy öröm volt számunkra, hogy a találkozóra a helyieken kívül a környékbeli települések és Budapest mellett érkeztek még Szegedről, Békéscsabáról, Kecskemétről, Esztergomból, Veszprémből és Jászberényből is. Ezen felül a versenyre nevezők között számos új induló is volt, akik életük első versenyét teljesítve nyertek el serlegeket – mondta Gebhardt Tamás, aki szerint a látogatók között szintén nagy sikert aratott a versenyautó kiállítás, illetve a helyiek is bemutatták a különleges autóikat. A gyermekek pedig egyebek mellett a motoros gokartot próbálhatták ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában