Kánikula

2024.07.11. 06:55

Egyre nagyobb a hőség: a sofőröket látják el hasznos tanácsokkal a nógrádi rendőrök

Egyre melegebb napok elé nézünk. Az előrejelzések szerint a hétvégén a hőmérséklet szűkebb hazánkban akár a 35-36 Celsius-fokot is megközelítheti, így igen nagy hőség lesz – közölte a Nógrád vármegyei rendőrség a Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

A rekkenő hőség megviselheti még az egészséges szervezetet is, de közlekedésbiztonsági kockázatokat is magában hordoz. Éppen ezért a rendőrök kérik, hogy az elkövetkező napokban fokozottan figyeljetek egymásra az utakon.

A rekkenő hőség közlekedésbiztonsági kockázatokat is magában hordoz
A rekkenő hőség közlekedésbiztonsági kockázatokat is magában hordoz
Forrás: Illusztrációs fotó: Nool.hu

– Aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne induljon útnak, ne üljön volán mögé. Amennyiben feltétlenül szükséges útra kelni, akkor vezessenek mindig kipihenten és gyakrabban álljanak meg felfrissülni. Ha gyalog vagy kerékpárral indulnak útnak, lehetőleg ne a legmelegebb órákban tegyék azt – hangsúlyozták a nógrádi rendőrök. Hozzátették: a nagy melegben csökkenhet a reakcióidő, ezért vezetés közben fontos, hogy türelmesek legyenek, lassabban közlekedjenek és nagyobb követési távolságot tartsanak a sofőrök.

A nyári hőségben is figyeljünk oda egymásra!

A rendőrök hangsúlyozták továbbá a kellő mennyiségű alkoholmentes folyadék fogyasztásának a fontosságát és azt, hogy hosszabb út esetén mindig legyen az autóban vagy kéznél hűtött víz, esetleg üdítő.

Kitértek arra is, hogy az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló. Amennyiben gépjárművel indulnak útnak, ne fogyasszanak alkoholt! Emellett érdemes árnyékos helyen parkolni és indulás előtt átszellőztetni a kocsit. Állatot és gyermeket pedig rövid időre sem hagyjanak zárt, parkoló járműben, hiszen az életveszélyes.

A rendőrök arra kérik a lakosokat, hogy figyeljenek és vigyázzanak egymásra a nagy nyári hőségben is!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában