Programajánló

2024.07.12. 19:48

Hétvégi programok tengerében csobbanhatnak a kimozdulni vágyók Nógrádban

Eseményektől is forr majd a levegő szűkebb hazánkban az előttünk álló napokban. A hétvégi programok között márkházai zenés gasztro délutánt, diósjenői Jenő-napot és karancsberényi juliálist is találunk. Balassagyarmaton három napon át kínál fergeteges rendezvény forgatagot a Belvárosi Sörünnep, a Palóc Placcon pedig ez alkalommal betyáros lesz a hangulat, míg Szentkútra hetedik alkalommal zarándokolnak majd a mentőhivatást választók.

Veres Edina

Kvízesten mérhetik össze tudásukat a vállalkozó szellemű csapatok július 12-én, pénteken Balassagyarmaton. Mint azt a Nool.hu megírta már: a Fiatalok Palócföldért Egyesület által szervezett ingyenes esemény során a csapatoknak feleletválasztós kérdésekre kell válaszolniuk, de igaz vagy hamis feladatok, illetve zene- és filmfelismerés is akad majd a próbatételek között. A nagy sikerű kocsmakvíz újabb felvonása a balassagyarmati Márka Presszóban lesz, ahol az akár csapat nélkül érkező résztvevők is 19 óra 30 perctől gyülekezhetnek, majd a kvízest 20 óra 15 perckor rajtol el az első kérdésekkel.

Hétvégi programokból nem lesz hiány, még a csapból is a sör fog folyni
Hétvégi programokból nem lesz hiány, még a csapból is a sör fog folyni
Forrás: Archív fotó: Nool.hu

Zene, tánc és mulatság is színezi a rimóci Kurázsdombi RezEstéket

Pénteken, azaz július 12-én ismét a Kurázsdombi RezEsték nevű esemény során mulathatnak a muzsika szerelmesei és a táncos lábú érdeklődők. A Rimóci Folklór Manufaktúra közössége, valamint a Rimóci Rezesbanda tagjai által szervezett szabadtéri zenés-táncos összejövetelnek a Hagyományok Háza ad otthont 19 órától. Mint arról portálunk beszámolt: az este folyamán a Palóc Néptáncegyüttes működik közre, illetve az érdeklődők koreográfiát a Paluch házaspár, énekeket pedig ifj. Bablena Ferenc segítségével tanulhatnak majd. Az eseményen való részvétel ingyenes, a becsületkasszában összegyűlt adományt a rendezvény továbbéltetésére fordítják.

Első alkalommal csalogatták a vásárlókat a piacra a portékák Mátraterenyén

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Mátraterenyei Piacnapot a település önkormányzata július 12-én, pénteken. A község vendégházának udvarán a megannyi finomságtól, illetve a különböző portékák és kézműves termékek széles választékától roskadozó standok 15 és 19 óra között kínáltak lehetőséget arra az érdeklődőknek, hogy megtöltsék kosaraikat a kiválasztott árukkal. Gecse László, a község polgármestere portálunk érdeklődésére elárulta: a céljuk, hogy egy olyan platformot hozzanak létre a településen, ahol a lakosok, a környékbeliek, vagy akár a messzebbről érkezők a széles termékkínálatnak köszönhetően megtalálhatják – lehetőség szerint kivétel nélkül – a keresett terméket. Ennek fényében hosszú távú terveik között szerepel, hogy minden hónap második péntekén megtartják a Mátraterenyei Piacnapot.

House zene és ételkülönlegességek fűszerezik a szombatot Márkházán

Zenés gasztro délutánra lelhetnek a kikapcsolódni vágyók Márkházán július 13-án, szombaton a helyi étterem területén. Az esemény Facebook-oldalán megosztott tájékoztatás szerint az ingyenes Pajta Terrace névre keresztelt program a már többször megrendezett Pajta Piknik kistestvére is lehetne. Mint írták: a látogatók az ételkülönlegességeket várhatóan 12 órától kóstolhatják meg, a zenei aláfestés Used Disco-nak és Maksimbeat-nek köszönhetően 15 órakor érkezik meg a helyszínre Deep House és House ütemek képében. Az esemény várhatóan 22 óráig tart majd.

Fellépők sokasága forrósítja a hangulatot a karancsberényi juliálison

Berényi juliálison mulathat Karancsberény község apraja-nagyja, valamint a településre érkező vendégek július 13-án, szombaton. Mint arról portálunk is már beszámolt: az eseménynek a helyi sportpálya ad majd otthont, ahol a programok 9 órakor labdarúgó emléktornával rajtolnak el. A falu polgármestere 13 óra 20 perckor köszönti a megjelenteket, majd ezután a színpadon különböző zenés-táncos produkciók követik egymást. A Jump Rock Band 16 órától robbantja fel a hangulatbombát, míg zárásként 16 óra 45 perctől a Nyárutó Népdalkör dalol majd a közönségnek.

Elismerések átadása és falunapi forgatag is tarkítja a Jenő-napot

Az idei év sem telhet el Diósjenő településen Jenő-nap nélkül. A Nool.hu már megírta, hogy az eseménynek július 13-án, szombaton a település Szent István parkja ad majd otthont 10 órától. Az érdeklődők 11 órától a színpadon megtekinthetik a Mazsola és Tádé bábjáték előadást, aztán kipróbálhatják a szabadtéri salsation fitneszt Vargáné Gálcsik Szonjával. Ezután 13 órától a „Mi, Diósjenőiek” program keretében a helyi tehetségek, csoportok gondoskodnak majd a közönség szórakoztatásáról. A falunap 15 órakor kezdődő megnyitójának a keretében díjakat és kitüntetéseket is átadnak, valamint ezúttal is köszöntik az 50 éve házasságot kötött párokat. Ezt követi majd a színpadon Tihanyi-Tóth Csaba és Bognár Rita operett, nóta és sláger műsora, Gergely Róbert Dúdold velem! nosztalgia összeállítása, valamint a Pedrofon élő koncertje. Az est jó hangulatáról DJ Dominique + Fergeteg Party gondoskodik. Végül a napot az Infinity Neoton Show élő koncertjével zárják. Az este zenefelelőse DJ Lieszkovszki Szabolcs lesz. A nap során kísérőprogramként egy mobil egészségközpont, valamint a szokásos légvárakkal, tűzoltóautóval, árusokkal, illetve a gasztronómiai udvar gazdag ételkínálatával tarkított forgatag várja majd a látogatókat a Művészetek Házában.

Az Eb-döntő izgalmaival ér véget a háromnapos balassagyarmati sörünnep

Belvárosi Sörünneppel készülnek az Eb-döntőre Balassagyarmat főterén. A háromnapos program július 12-én, pénteken utcabállal rajtolt el 18 órakor, amikor is a Roxymbol zenekar tagjai csaptak a húrok közé. Három órával később a Bonanza Banzai és Hauber Zsolt gondoskodik majd a jó hangulatról, míg 22 óra 30 perctől DJ Henryk pörgeti a slágereket. Szombaton 14 órától jó ebédhez szól majd a nóta, míg 15 és 16 órától táncos csoportok kápráztatják el mozdulataikkal a közönséget, 17 óra 30 perctől pedig a Zoller Zsolt Band lép majd színpadra. Két órával később a sörivó verseny résztvevőié lesz a főszerep, 21 órától a Balkan Fanatik ad koncertet, majd 22 óra 30 perctől DJ Atesz, míg éjféltől DJ T. Brother biztosítja a hajnalig tartó bulihoz a ritmust. Mint azt portálunk is megírta: az esemény utolsó napján, azaz július 14-én, vasárnap 15 órakor a Pedrofon zenekar foglalja el a világot jelentő deszkákat, 17 órától pedig söröshordó tartó versenyben mérhetik össze erejüket a vállalkozó szelleműek. Ezt követően 18 óra 30 perctől az Első Emelet zenekar játszik a Civitas Fortissima téren megjelenteknek, akik ezután közösen szurkolhatnak majd az Eb-döntőbe jutott focicsapatoknak.

Mentők zarándoklatára és Kármelhegyi Boldogasszony búcsújára várják a hívőket Szentkúton

Immár hetedik alkalommal zarándokolnak a mentőhivatást választók Mátraverebély-Szentkútra július 13-án, szombaton a Lellisi Szent Kamill búcsú alkalmával. Másnap, július 14-én, vasárnap a nemzeti kegyhelyünkön Kármelhegyi Boldogasszony búcsújára várják a hívőket. Mint arról a Nool.hu is beszámolt már, a zarándokok szombaton reggel 5 óra 45 perckor gyülekezhetnek majd a szécsényi templomnál, a Szentkútra érkezésüket követően – ebéd és némi felfrissülés után – 18 órától szentmisén vehetnek részt. A szertartást György Alfréd, bécsi kamilliánus provinciális celebrálja majd. A zarándokok alkotta csoporthoz Nógrádmegyerben hozzávetőleg 10 órakor, valamint a lucfalvai elágazónál 12 óra 45 perc környékén lehet majd csatlakozni.

Július 14-én, azaz vasárnap a Kármelhegyi Boldogasszony búcsú során 9 és 11 órakor mutat be szentmisét György Alfréd atya. A szentgyónásra mindkét napon lesz majd lehetőség.

Szabadtéri meccsnézésre várják a helyi focidrukkereket Mátranovákon

Mátranovákon július 14-én, vasárnap közösségi meccsnézést hirdetnek a művelődési ház munkatársai. Mint azt a Nool.hu is megírta: a foci szerelmesei az intézmény kertjében szurkolhatnak az EB-döntőt játszó csapatoknak. A belépés ingyenes, sőt a szervezők zsíros kenyeret és hagymát is kínálnak az izgalmas percek mellé, a frissítőkről pedig mindenki magának gondoskodik majd. Az intézmény közösségi oldalán arról is tájékoztatták az érdeklődőket, hogy rossz idő esetén a program elmarad.

„Betyárosnak” ígérkezik a következő balassagyarmati Palóc Placc

Ismét roskadoznak majd a standok a különféle finomságok és kézműves termékek sokasága alatt Balassagyarmaton, a Palóc ligetben. Mint arról portálunk már beszámolt: július 14-én, vasárnap 9 és 13 óra között ismét kitárja kapuit a Palóc Placc, ahol az érdeklődők mindenféle földi jóval tölthetik meg kosaraikat. Ez alkalommal igazi hungarikummal is készülnek a szervezők, ugyanis 11 órától a betyárok csergetésétől lesz hangos az eseménynek helyt adó liget, amelynek fákkal ölelt atmoszférája és megújult játszótere kikapcsolódási lehetőséget nyújt kicsiknek, nagyoknak és négylábúaknak egyaránt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában