Kritikán aluli

2024.07.13. 17:15

Gyerektől loptak: 50 ezres díjat ajánlott fel az anyuka a nyomravezetőnek

Egy salgótarjáni édesanya a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy fényes nappal, a szeme láttára lopták el kisfia, Bence szeretett játékmotorját. A város egyik diszkontjában történt eset szinte futótűzként terjed a közösségi médiában, a posztot immár több százan megosztották. A történet, amely leírja, hogy egy gyermektől loptak a nógrádi vármegyeszékhelyen, a kommentelőkben is felháborodást váltott ki.

Veres Edina

„Nem tudom, milyen világ ez, hogy gyerektől lopnak?!” – kezdi bejegyzését az édesanya, Tóth Dina, aki egy salgótarjáni diszkontban döbbenten nézte végig, hogy kisfia, Bence szeretett motorját miként „emelik el”.

Egy gyerektől loptak Salgótarjánban
Egy gyerektől loptak Salgótarjánban, Bence azóta is keresi kedvenc játékszerét
Forrás: Facebook

„Egy „kedves” anyuka úgy gondolta, hogy a fiam motorja ingyen elvihető ezért a Pepco-ban ráültette a saját fiát, majd elhajtottak vele” – olvasható a posztban, amelyből az is kiderül, hogy Bencének sokat jelentett a játékmotor, azóta is folyamatosan keresi a szürke színű, háromkerekű kis járgányát.

Éppen emiatt Tóth Dina egy kérést fogalmazott meg a soraiban: „Megkérném a kedves „anyukát”, aki ilyenre tanítja a saját gyerekét, hogy minél előbb vigye vissza a Pepco-ba az ott dolgozóknak a motort!”

Jutalom jár a motor megtalálójának, visszaszolgáltatójának

Mindez azonban azóta sem történt meg, de Tóth Dina nem adta fel: bejegyzésének frissítésében újabb lépésre szánta el magát annak érdekében, hogy kisfia visszakaphassa a motorját.

„Mivel még mindig semmi hír a motorról, Bence pedig nem enyhül iránta, sőt, egyre csak rosszabb a helyzet, így 50 ezer forintot ajánlok fel az „anyának” a motorért, vagy a becsületes megtalálónak, legyen az szomszéd, nagypapa, bárki” – írta az elszánt salgótarjáni édesanya, aki a bejegyzésében a motor ismertetőjeleit is felsorolta:

  • kormányba épített piros duda,
  • slusszkulcs hely fúrva a kormány alatt,
  • a motor bal oldalán Tóth Bence felirat (ha még rajta van),
  • kormány alatt különböző fúrások egyéb díszeknek.

Tömegek osztják a posztot

Tóth Dina posztját eddig több százan osztották már meg, illetve a bejegyzés alá az elmúlt napokban megannyi hozzászólás is érkezett. A legtöbben elítélik az esetet, így például az egyik posztoló így fogalmazott: „Ez kritikán aluli. Bármi lesz a végkifejlet, akkor is az ártatlan gyerekeknek okoz a tolvaj „anyuka” rosszat.”

Mások együttérzésüket fejezték ki, és akadtak olyanok is, akik motort ajánlottak fel Bencének a régi helyett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában