Felhívás

2024.07.15. 09:38

Fesztivál biztonságosan: íme a nógrádi rendőrök tanácsai

A nyári időszakban sokan kimozdulnak otthonról és ellátogatnak egy-egy fesztiválra, hogy kikapcsolódjanak. Nem árt azonban óvatosnak lenni és felkészülni a fesztiválszezonra.

Nagy Orsolya

A Nógrád vármegyei rendőrség Facebook-oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy érdemes csak annyit pénzt vinni egy fesztiválra, amire feltétlen szükség van. Emellett nem szabad felügyelet nélkül hagyni a táskát és az értékeket. A legtöbb rendezvényen már biztosítanak értékmegőrzőket, amelyeket bárki igénybe vehet.

Nem árt óvatosnak lenni egy-egy fesztiválon
Nem árt óvatosnak lenni egy-egy fesztiválon
Forrás: Archív fotó: Nool.hu

A fesztiválon is fontos vigyázni értékeinkre

– Amennyiben autóval közlekednek, azt mindig zárják be, és értékeket látható helyen ne hagyjanak benne. A barátokkal, ismerősökkel mindig egyezzenek meg egy helyben, ahol találkoznak, ha elveszítenétek egymást. Fontos továbbá az is, hogy vigyázni kell az italra, és nem szabad elfogadni semmit, amit más vásárolt – hangsúlyozták a rendőrök. Hozzátették: a hőség mindenkit megvisel. A fesztiválokon is fontos védeni a szervezetünket, ezért érdemes kalapot, napszemüveget viselni, naptejet használni és természetesen sok vizet fogyasztani.

Óvni kell embertársainkat is

Mint fogalmaztak: nem szabad megfeledkezni embertársainkról sem. Amennyiben azt látják, hogy valaki rosszul érzi magát, azonnal segítséget kell kérni a legközelebbi rendőrtől, vagy a biztonsági személyzettől. A gyanús helyzeteket és személyeket pedig kerülni kell. Ha mégis ilyet tapasztalnak, akkor értesítsék a biztonsági szolgálatot, vagy a rendőrséget. Baj esetén a 112-es segélyhívó számon lehet segítséget kérni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában