Megoldás

2024.07.19. 08:28

Fakivágással kapcsolatban kérik ki a csesztvei lakosok véleményét

Csesztvén egyre több gondot okoznak a veszélyes fák, azonban a lakosokat megosztja, hogy ki kellene-e vágni vagy inkább meg kellene menteni azokat. Ezért Kalmár Attila, a község polgármesterének a kezdeményezésére egy véleményládát helyeztek ki a polgármesteri hivatal előterében, ahová egy hónapig várják az üggyel kapcsolatban a lakosok javaslatait.

Lászlók Judit

„Az utóbbi időben számos vitát váltott ki a téma, hogy ki legyenek-e vágva a veszélyes fák.” – ismertette Kalmár Attila, Csesztve polgármestere a Facebook oldalán. Hozzátette:”Sokan azt javasolják, hogy távolítsuk el őket, ezzel védve az emberek biztonságát és környezetét. Mások viszont azon a véleményen vannak, hogy ezeket a fákat meg kellene próbálnunk megmenteni, mivel fontos szerepet játszanak a faluképben.”

Fakivágással kapcsolatban kérik ki a lakosok véleményét
Fakivágással kapcsolatban kérik ki a lakosok véleményét Csesztvén
Fotó: Shutterstock illusztráció

A polgármester a bejegyzésben kiemelte, hogy a kérdés megvitatása égetővé vált, mivel a közelmúltban történt vihar során is sok probléma adódott. 

„Egyre inkább gyakoriak az ilyen és ennél erőteljesebb zivatarok. Sok fánk között vannak olyanok, amelyek súlyosan veszélyesek, és a viharok vagy akár szelesebb időjárás során az ágaik könnyen letörnek, veszélyhelyzetet okozva ezzel. A kérdésem, amelyben a véleményeteket kérem, hogy szükség van-e arra, hogy kivágjuk ezeket a veszélyes fákat, hogy biztonságosabbá tegyük a belterületet, vagy esetleg szerintetek van erre más megoldás is?” – tette fel a kérdést a polgármester, majd kitért arra is, hogy az üggyel kapcsolatban azért, hogy mindenki lehetőséget kapjon az álláspontjának a kifejtésére egy véleményládát helyeztek ki július 10-től a polgármesteri hivatal előterében. A láda egy hónapon át áll majd a lakosok rendelkezésére, hogy névvel vagy akár névtelenül is megosszák a javaslataikat.

Kalmár Attila végül arra kért mindenkit, hogy a véleménydoboz legyen az elsődleges fórum és lehetőleg minél többen mondják el a véleményüket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában