Esküvő

2024.07.18. 09:19

Esküvő

Lászlók Judit

Az idei nyári időszakban is dübörög az esküvői szezon. Azonban a násznép számára egyre nagyobb fejtörést okozhat, hogy a gyerekeikkel vagy azok nélkül vegyenek-e részt az eseményen. Ugyanis egyre többen döntenek úgy, hogy csak egy felnőttekből álló vendégsereggel fogják megünnepelni a nagy napjukat. Teszik mindezt annak ellenére, hogy a nehéz döntésnek legtöbbször vita és csúnya sértődés lesz a vége. A közeljövőben én is hivatalos vagyok egy esküvőre, ahol szerencsére nincs ilyen kikötés, de az egyik ismerősöm mégis úgy döntött, hogy nem hozza magával a gyermekeit az esküvőre. Állítása szerint a gyerekei jelenlétében nem tudnának a párjával az ünneplésre koncentrálni, ráadásul így a gyerkőcök jól bevált napirendje is felborulna. Ezért arra az időre a nagyszülőkre bízzák majd a gyermekeket. 

Őszintén szólva, én még soha nem voltam olyan lagziban, ahová nem lehetett gyermekeket vinni. Azonban az ismerősünk véleménye azért rávilágított arra is, hogy a rohangáló kisgyermekek, a síró csecsemő, és az őket éppen csitítgató szülők bizony zavaróak tudnak lenni egy ilyen ünnepségen. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy nem minden szülő tudja másra bízni a gyermekét a nagy napon. Ezért úgy gondolom, hogyha ezek a dolgok valóban zavarják az ifjú párt, akkor a gyermekmentes esküvő helyett sokkal jobb megoldás lehet, ha megbíznak egy szolgáltatót, amely szórakoztatja a gyermekeket, illetve gondoskodnak róluk. Nyilván ez többletköltséget jelent, de szerintem az sokkal fontosabb, hogy az ember életének nagy napján minden szerette részt vegyen és ne árnyékolják be azt a felesleges viták és sértődések. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában